Petīcijā lūdz Mulanas lomu piešķirt aziātu aktrisei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Vairāk nekā 90 000 cilvēku parakstījuši petīciju, kurā kinostudijai «Disney» lūgts gaidāmajā filmā par ķīniešu cīnītāju Mulanu galveno lomu piešķirt aziātu izcelsmes aktrisei. Lai arī jaunās filmas aktieru vārdi vēl nav izziņoti, petīcijas autore Natālija Molnara norāda, ka ar to cenšoties nepieļaut pēdējos gados uzņemtajās kinolentēs bieži sastopamu tendenci - gaišādainiem aktieriem uzticēt lomas, kas paredzētas citu etnisko grupu pārstāvjiem.

«Disney» 1998. gada multfilmā «Mulan» («Mulana») attēlota ķīniešu meitene, kura piedalās karā, pārģērbusies par vīrieti.

Pēdējos gados «Disney» uzņem uz populārākajām animācijas filmām balstītas kinolentes ar aktieriem. Jau iznākušas multfilmu «The Jungle Book» («Džungļu grāmata») un «Cinderella» («Pelnrušķīte») jaunās adaptācijas.

Molnara min, ka etnisko minoritāšu pārstāvji ar gaišādainiem aktieriem nesenā pagātnē esot aizvietoti tādās filmās kā «The Last Airbender» («Leģenda par pēdējo gaisa pavēlnieku»), «Pan» («Pens: Piedzīvojumi Nekurnekadzemē») un gaidāmajā japāņu animācijas filmas «Ghost in the Shell» ekranizācijā, kurā galveno lomu spēlēs aktrise Skārleta Johansone.

«Dažreiz tas tiek darīts tikai ar galveno lomu tēlotājiem, līdz ar to viņi ir vienīgie gaišādainie cilvēki sabiedrībā un pat starp asinsradiniekiem, kamēr citās filmās arī masu skatos nolīgst gaišādainus aktierus un aktieri ar citu ādas krāsu iekļauti ķeksīša pēc,» raksta petīcijas autore.

Viņa piebilda, ka esot nobažījusies, ka līdzīgs liktenis piemeklēšot arī jauno filmu par Mulanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu