Spānija «Oskaram» izvirza Almodovara kinolenti «Julieta»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Spānijas Kinoakadēmija «Oskara» balvai par labāko ārzemju filmu izvirzījusi spāņu režisora Pedro Almodovara darbu «Julieta». Tā būs sestā reize, kad 66 gadus vecais Almodovars pārstāvēs dzimteni cīņā par prestižo apbalvojumu.

«Julieta» šogad Kannu filmu festivālā sacentās par «Zelta palmas zaru», taču zaudēja britu režisora Kena Louča kinolentei «I, Daniel Blake».

Filma «Julieta» balstīta uz kanādiešu rakstnieces un Nobela prēmijas literatūrā ieguvējas Alises Manro stāstiem par sievieti, kura atsvešinājusies no savas pieaugušās meitas.

Spānija četras reizes saņēmusi ASV Kinoakadēmijas balvu kategorijā «Labākā ārzemju filma». Pēdējā reize bija 2004. gadā, kad uzvarēja spāņu režisora Alehandro Amenabara darbs «The Sea Inside».

1999. gadā «Oskaru» par labāko ārzemju filmu Spānijai izcīnīja Almodovara filma «All About My Mother» («Viss par manu māti»).

Ikviena valsts ārpus ASV var izvirzīt «Oskara» balvai par labāko ārzemju filmu vienu pilnmetrāžas kinolenti, kurā vairums dialogu nav angļu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu