Adeles «21» kļuvis par lielāko bestselleru kopš 2004.gada

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu baltā soula dziedātājas Adeles albums «21», ko izdevusi neatkarīgā ierakstu kompānija «XL Recordings», pārdots vairāk nekā piecos miljonos eksemplāru, padarot ierakstu par lielāko bestselleru kopš 2004.gada.

No šiem pieciem miljoniem pusotrs miljons pārdoto ierakstu ir digitālie.

Iepriekšējo reizi piecu miljonu eksemplāru robeža tika pārsniegta pirms pieciem gadiem, kad Ašera (Usher) albums «Confessions» tika pārdots 7,9 miljonos eksemplāru, liecina kompānijas «Nielsen Soundscan» dati.

Zemākais gada lielākā bestsellera rezultāts šo piecu gadu laikā tika sasniegts 2008.gadā, kad repera Lil Veina (Lil Wayne) albums «The Carter III» tika pārdots vien 2,9 miljonos eksemplāru. Tā bija pirmā reize, kad bestsellera statusu ieguva ieraksts, kas nav sasniedzis trīs miljonu robežu.

Kā skaidro «Nielsen Soundscan» analītiķis Deivids Bakula, par savu ierakstu panākumiem Adele daļēji var pateikties Eimijai Vainhausai, kuras nāve uzkurināja klausītāju interesi par britu soulmūzikas dziedātājām. Rezultātā daudzi pircēji iegādājās ne vien «21», bet arī Adeles iepriekš izdotos ierakstus, padarot viņas debijas albumu «19» par vienu no gada 25 labāk pārdotākajiem albumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu