Sākas koncerti "Krievu opermūzikas pērles"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar diviem koncertiem “Krievu opermūzikas pērles” Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris priecēs klausītājus Jelgavā un Rīgā.

14. decembrī koncerts notiks Jelgavas kultūras namā, 15. novembrī – Rīgā koncertzālē „Lielā ģilde”. Koncertu sākums 19.00. Šajos koncertos P.Čaikovska, M.Gļinkas, A.Borodina, M.Musorgska, S.Rahmaņinova un A.Rubinšteina spožākās operu ārijas izpildīs Krišjānis Norvelis (bass). Diriģents Normunds Vaicis.

Kā jau vēsta koncerta nosaukums „Krievu opermūzikas pērles”, šajā programmā skanēs fragmenti no krievu komponistu operu zelta fonda - Mihaila Gļinkas uvertīra operai „Ruslans un Ludmila”, Aleksandra Borodina „Polovciešu dejas” no operas „Kņazs Igors” kā arī Pētera Čaikovska Fantāzija „Romeo un Džuljeta” (tikai koncertā Rīgā). Līdzās instrumentālajiem skaņdarbiem Krišjāņa Norveļa izpildījumā skanēs tādas vokālas mūzikas pērles kā Gremina ārija no P.Čaikovska operas „Jevgeņijs Oņegins”, Varlaama dziesma no M. Musorgska operas „Boriss Godunovs”, Dēmona romance no A.Rubiņšteina operas „Dēmons”, Farlafa ārija no M. Gļinkas operas „Ruslans un Ludmila” u.c.

LNSO direktora p.i. Ints Dālderis uzsver, ka tā nav nejaušība, ka šajā koncertā īpaša goda vieta atvēlēta basam, kas ir ļoti raksturīga balss tieši krievu operās. Krievu operās basa ārijas ir īpaši spilgtas un saturiski ļoti interesantas, it kā trieptas sulīgām krāsām. Tādēļ īpašs prieks, ka šajā koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solists Krišjānis Norvelis, kurš ir ļoti spilgts raksturlomu atveidotājs.

Nākamais cikla „Krievu mūzikas pērles” koncerts notiks 8. februārī, kad LNSO piedāvās tikšanos ar jauno vijolnieci Vinetu Sareiku (Latvija/ Francija). Diriģents Andris Nelsons. Programmā: A. Hačaturjana Vijoļkoncerts un D. Šostakoviča Septītā „Ļeņingradas” simfonija. Īpašs notikums būs 2. martā, kad koncertā piedalīsies iemīļotā soliste Elīna Garanča un diriģents Karels Marks Šišons, kura interpretācijā skanēs P.Čaikovska 6. simfonija. Koncertcikls “Krievu mūzikas pērles” notiek sadarbībā ar Hansabanku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu