Notiks lekciju cikls "Rīgas kino. Latvijas kino"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"KinoAkadēmija" sadarbībā ar Rīgas domi un Rīgas domes Kultūras departamentu rīkos kino lekciju ciklu "Rīgas kino. Latvijas kino".

Lekciju cikls sāksies otrdien, 28.oktobrī, ar Ingas Pērkones-Redovičas lekciju "Sieviete-zvaigzne. Vija Artmane", kas veltīta Latvijas leģendārajai aktrisei. Sestdien, 1.novembrī, profesors Viktors Freibergs lasīs lekciju "Pilsētas ainava un apziņas metaforas Rolanda Kalniņa filmās", bet pirmdien, 3.novembrī, kino kritiķe Anita Uzulniece lasīs lekciju "Tas bija gaisā - franču jaunais vilnis un tā paralēles Latvijā".

Otrdien, 11.novembrī, ir paredzēta kino zinātnieka Agra Redoviča lekcija "Rīgas poētiskais kino (Kraulītis, Brauns, Freimanis, Franks, Piesis)", otrdien, 25.novembrī, notiks Pērkones-Redovičas lekcija "Modernisms un Laila Pakalniņa", bet sestdien, 29.novembrī, kino vakaru cikls noslēgsies ar Freiberga lekciju "Pilsētvide un lauki: divi domāšanas modeļi arī Latvijā?".

Lekcijas notiks "KinoAkadēmijas" telpās Rīgā, Dzirnavu ielā 20, no plkst. 19 līdz 21.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu