Sadalītas mūzikas žurnāla "Q" balvas (12)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu grupa "Coldplay" pirmdien Londonā notikušajā mūzikas žurnāla "Q" balvu pasniegšanas ceremonijā atzīta par šobrīd pasaulē labāko grupu, vēsta "New Musical Express".

Kolektīvs, kas bija nominēts četrām balvām, tika pie divām, iegūstot arī labākā albuma godalgu par savu jauno albumu "Viva La Vida Or Death And All His Friends".

Grupas līderis un dziedātājs Kriss Mārtins, saņemot balvu, teica garu un brīžiem nesakarīgu pateicības runu, paziņojot, ka Coldplay ir "dižākā grupa pasaulē", taču pēc tam bikli piebilstot: "U2 ir atvaļinājumā."

Tomēr, jau ierodoties pēc "Labākās grupas" balvas, Mārtins "dziedāja citu dziesmu": "Nedomāju, ka esam labākā grupa šajā telpā, nemaz nerunājot par pasauli."

Jaunā velsiešu dziedātāja Dafija saņēma labākās šogad popularitāti iekarojušās mākslinieces balvu, savukārt grupa Keane tika apbalvota par labāko skaņdarbu par savu dziesmu "Spiralling".

Žurnāls neaizmirsa godināt arī pagājušā gadsimta mūzikas zvaigznes, ieskaitot dziedātāju Greisu Džonsu un Adamu Antu, kuriem abiem piešķīra "Q elka" titulu.

Savukārt mūziķis Glens Kempbels tika godināts kā "Q" leģenda.

Skotu alternatīvā roka grupa Cocteau Twins saņēma balvu par jaunās mūziķu paaudzes iedvesmošanu.

Par labāko klasisko dziesmu tika atzīts rokmūzikas veterāna Meat Loaf hits "Bat Out Of Hell".

Savukārt grupas Pink Floyd ģitārists Deivs Gilmors saņēma balvu par izcilu ieguldījumu mūzikā un veltīja to septembrī mirušajam grupas taustiņinstrumentālistam Ričardam Vraitam.

Labākā "dzīvā" grupa, pēc žurnāla lasītāju domām, šogad ir Kaiser Chiefs, bet grupas Vampire Weekend klips dziesmai "A Punk" tika atzīts par labāko videoklipu, kas mūziķiem no Ņujorkas bija neliels mierinājums pēc tam, kad viņi zaudēja labākā albuma kategorijā, kā arī labākās jaunās grupas kategorijā, kur uzvarēja Aleksa Tērnera ("Arctic Monkeys") un Mailza Keina ("The Rascals") projekts The Last Shadow Puppets, kas šogad ieguva žurnāla "MOJO" balvu šajā pašā kategorijā un bija nominēts arī prestižajai "Mercury" balvai.

Vēl sliktāk par Vampire Weekend klājās jaunajiem britiem The Ting Tings, kas neieguva nevienu no trijām balvām, uz ko pretendēja.

Par balvu pretendentiem, kā arī pēc tam par to ieguvējiem balsoja žurnāla lasītāji.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu