Mūziķi apvienojas, lai cīnītos par kontroli pār savu mūziku (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 60 mūziķu apvienojuši spēkus, lai cīnītos par lielāku mākslinieku kontroli pār savu mūziku.

Sabiedriskās domas ietekmēšanas grupā, kas vēlas panākt, lai tiktu mainīti likumi, kas šobrīd regulē mūzikas industriju, apvienojušies tādi mākslinieki un kolektīvi kā "Radiohead", "The Verve", "Kaiser Chiefs", "Klaxons", Keita Neša un Robijs Viljams.

Jaunā organizācija "Featured Artists'' Coalition" (FAC) uzskata, ka grupām un mūziķiem jāpatur autortiesības uz savu mūziku un ka pēc tam tās var tikt aizdotas ierakstu kompānijām.

FAC arī vēlas, lai ar tās biedriem konsultējas par to, kā viņu mūzika tiek izmantota, kā tā tiek pārdota, kas par to saņem naudu, kā arī vēlas, lai izpildītāju tiesības būtu pielīdzinātas dziesmu autoru tiesībām.

Pašreizējie likumi paredz, ka tiesības uz mūziku, ko ieraksta to mākslinieki, pieder ierakstu kompānijām.

"Mums šis jautājums šķiet elementārs, un mēs uzskatām, ka zem tā jāparakstās visiem māksliniekiem un mūziķiem," "BBC News" piektdien pastāstīja grupas "Radiohead" ģitārists Eds O''Braiens.

Līdz šim koalīcijā, kas oficiāli tika nodibināta svētdien Anglijas pilsētā Mančestrā, apvienojies 61 mākslinieks.

Vairākas grupas, ieskaitot "Radiohead", meklē jaunus ceļus, kā nogādāt savu mūziku līdz faniem, un jau izdevuši ierakstus, daļēji vai pilnībā apejot ierakstu kompānijas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu