Sākas 8. pasaules mūzikas festivāls "Porta" (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 7. novembra līdz 10. novembrim notiks 8. pasaules mūzikas festivāls "Porta".

Astoto pasaules mūzikas festivālu "Porta" 7.novembrī Lielajā ģildē atklās ar rokgrupas "Dzelzs vilks" un ansambļa "Forshpil" īpaši gatavoto programmu "Borsh". Grupas "Forshpil" mūziķis Iļja Šnejveijs pirmdien žurnālistiem pastāstīja, ka koncertā būs gan tautas mūzika, gan rokmūzika, uzsverot, ka klausītāji dzirdēs daudz interesanta.

"Forshpil" kopj Austrumeiropas ebreju tautas mūzikas tradīcijas, un tā repertuārā ir gan instrumentālie skaņdarbi, gan dziesmas idiša valodā. Koncertā uzstāsies arī grupa no Gruzijas "The Shin", kas savos priekšnesumos apvieno gruzīnu tautas mūziku, kā arī flamenko un džeza improvizācijas. Viņu priekšnesumā skatītāji varēs iepazīties arī ar gruzīnu dejas mākslu.

8.novembrī Lielajā ģildē uzstāsies apvienība "Trio Groupa" no Zviedrijas un grupa no Sicīlijas "Nakaira", kas savā programmā iekļāvuši gan itāļu, gan grieķu mūziku. Zviedru mūziķi uzstāsies arī Ogres Kultūras centrā.

Savukārt īpašu muzikālu programmu 9. novembrī Lielajā ģildē piedāvās kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" kopā ar poļu ansambli "Motion Trio".

Diriģents Normunds Šnē sacīja, ka poļu mūziķu trio, kuri spēlē akordeonus, atskaņojuši gandrīz visu mūziku, kas radīta tieši šim instrumentam. "Viņi ir spēlējuši vairākās pasaulslavenās koncertzālēs un atskaņo gan poļu klasiķus, gan izklaidējošu mūziku," teica Šnē. Koncertā piedalīsies arī dziedātājs Intars Busulis.

Bet 10.novembrī Andrejsalā notiks improvizācijas teātra "Nav piena" speciāla izrāde par pasaules mūzikas tēmu, kurā, iespējams, piedalīsies arī mūziķi.

Festivāla organizatore Gita Lancere pavēstīja, ka šogad tajā pirmo reizi piedāvās vairākas muzikālas dokumentālās filmas, kuras stāstīs par izcilām personībām mūzikā.

Mūzikas mīļotāji no filmām varēs uzzināt par dziedātāju Marizu un fadu mūzikas stilu, par sufistiem un islāma mūziku, kā arī citām interesantām norisēm pasaules mūzikā. Filmas varēs redzēt Lielajā ģildē un Andrejsalā.

2007. gada festivāla programma

7. novembris, Lielā Ģilde

18:00 WOMEX Filmu programma (Minsteres zāle) "Mariza un fado stāsts" 19:00 Festivāla atklāšanas koncerts (Lielā zāle) Grupu DZELZS VILKS un FORSHPIL programma „BORSH” THE SHIN (Gruzija)

8. novembris

Lielā Ģilde 18:00 WOMEX filmu programma (Minsteres zāle) "Sufi dvēsele - islāma mistiskā mūzika" 19:00 Koncerts (Lielā zāle) Trio GROUPA (Zviedrija/Norvēģija) Grupa NAKAIRA (Itālija)

9. novembris

Latvijas Mūzikas akadēmija 11:00 Zviedru tautas mūzikas meistarklase (trio Groupa)

Lielā Ģilde

17:00 WOMEX filmu programma (Minsteres zāle) "Talam Vjetnama" un "Tik veca kā mana mēle" 19:00 Koncerts (Lielā zāle) Inatrs Busulis un grupa Motion Trio (Polija) MOTION SIMPHONY – Motion trio un valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga (Latvija)

Ogres Kultūras centrs

19:00 Koncerts Trio Groupa (Zviedrija)

10. novembris

Andrejsalas Pulkvedis

17:00 Improvizācijas teātris „Nav piena” ar pasaules mūzikas pārstāvjiem - Ilzi Grunti un Uģi Vītiņu – „Filma par kādu” 18:00-22:00 WOMEX filmu programma

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu