Makartnijs popularizē "Bezgaļas pirmdienas" kampaņu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sers Pols Makartnijs ceturtdien ticies ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Klimata pārmaiņu starpvaldību komisijas (IPCC) vadītāju Radžendru Pačauri, lai Eiropas Parlamentā popularizētu savu kampaņu "Bezgaļas pirmdiena" un aicinātu vienu dienu nedēļā neēst gaļu, lai cīnītos ar globālo sasilšanu.

Atsaucoties uz ANO ziņojumu, Makartnijs norādīja, ka 18% siltumnīcefekta gāzu emisijas rodas pārtikas ražošanas procesā, kas ir vairāk nekā transporta radītie 13% kaitīgo gāzu izmešu. "Es priecātos, ja tā nebūtu taisnība un mēs laimīgi turpinātu dzīvot kā tagad mūžīgi mūžos un nedomātu par šo problēmu," sacīja mūziķis. "Taču man ir nelāgas aizdomas, ka tā ir taisnība. Mūsu kampaņa aicina - pamēģiniet neēst gaļu vienu reizi nedēļā," skaidroja Makartnijs, piebilstot, ka, uzaugot Liverpūlē, viņš kā jauns katoļu zēns regulāri darīja to pašu. "Tas ir viegli izdarāms. Ja tu aicini cilvēku - "kļūsti par veģetārieti", tas ir ļoti grūti. Taču ja tu ierosini to darīt vienu dienu, domāju, brīvdienās viņi mazliet uzdzīvos, bet pirmdien viņi ies pavingrot."

Pačauri atzinīgi novērtēja Makartnija iniciatīvu, sakot, ka tā atvieglo valdību uzdevumus.

Abi aicināja pasaules valstu vadītājus "sakārtot stratēģijas lauksaimniecībā, attīstībā, vides un sabiedrības veselības nozarēs, pārdomājot gaļas ražošanas lomu klimata izmaiņās".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu