Kannu kinofestivāla laureāts strādā ar Satellites LV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunais lietuviešu režisors Sauļus Drunga (Saulius Drunga) savas jaunās filmas skaņu celiņu veidot aicinājis Rīgas grupu "Satellites LV".

Pagājušogad prestižajā Kannu kinofestivālā par pārsteigumu parūpējās viens no mūsu kaimiņvalsts Lietuvas jaunajiem režisoriem Sauļus Drunga, viņš saņēma galveno balvu (Media New Talent prize) kā labākais jaunais scenārists par darbu "Anarhija Žirmūnos" (“Anarchy in Žirmūnai”).

Šogad jaunais scenārists un režisors saņēmis atbalstu no Lietuvas Kultūras ministrijas, sapulcinājis kino tehnisko personālu, radošu aktieru komandu un vasarā minēto scenāriju iemūžinājis kinolentē. Par šīs pilnmetrāžas filmas skaņu celiņu būs atbildīgi mūsu pašu puiši no Rīgas - "Satellites LV".

"Sauļus Latvijas mūzikas dzīvei seko jau sen, pirms desmit gadiem mēs pirmo reizi tikāmies Rīgā un atklājām, ka mūs vieno kāda kopēja muzikāla kaislība - 60. gadu grupa "The Beach Boys"," komentē "Satellites LV" dalībnieks Jānis Žilde. "Režisors jau vairākos savos projektos izmantojis mūziku gan no "satelītu" eksperimentālā albuma "Kind Of Glue", gan "Stāviem" (J. Žildes soloalbums), viņam vienmēr ir bijusi tuva mūsu muzikālā valoda."

Filma ir ironiska urbāna drāma, kuras darbība risinās vienā no Viļņas padomju laiku augstceltņu rajoniem Žirmūnos, kā līdzīgu piemēru Rīgā var minēt Zolitūdi. Stāsta galvenie varoņi ir jaunieši, vairākas meitenes, kas īrē vienu no šādiem blokmājas dzīvokļiem.

Filmas producente ir Ieva Norviliene (UAB "Tremora") kopā ar ungāru kinostudiju "Katapul film".

Filmas anotācija

Vile (Toma Vaškevičiūtė), jauna meitene no provinces, ierodas lielpilsētā, lai sāktu studijas. Viņa sāk meklēt īrējamu dzīvokli un ievēro uz sienas uzlīmētu sludinājumu ar anarhijas simboliku. Sludinājums Vili aizved uz Žirmūnu rajonu, kur viņa iepazīstas ar puicisko meiteni Sandru (Severija Janušauskaitė), kas mūžīgi valkā T-kreklu ar anarhijas simbolu. Abpusējas simpātijas un ... Vile kļūst par Sandras īrnieci.

Jau kopš pirmās dienas pilsētā Vile ieguvusi vienmēr pozitīvi lādētu un spēcīgu draudzeni, kura demonstrē savu anarhistisko ideoloģiju un parāda Vilei, ka ir dažādi veidi, kā tikt galā ar vientulību, nevienlīdzību un vēsumu, kas apvij lielpilsētu.

Sandras anarhistiskās filosofijas ietekmē Vile atbrīvojas no savas lauku meitenes vienkāršības un pieticības, taču drīz, pēc iepazīšanās ar kādu pankkomūnas puisi, viņas jaunie uzskati mainās. Vile sāk saprast, ka Sandras "anarhijai" nav nekā kopīga ar pagrīdes kultūru un politiku, turklāt viņa atklāj Sandras kriminālo ēnas pusi. Vile ir šokēta un nokļūst ētiskas izvēles priekšā. Viņai jāizšķiras, kas ir labs un kas ir ļauns. Pretojoties sirdsbalsij, Vile nolemj, ka vēlas vēl pēdējo reizi skatīt vaigā Sandru. Taču šī satikšanās izvēršas par briesmīgu katastrofu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu