31 sajūta par 15 "stiklā" pavadītajiem gadiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc piecpadsmit gadiem pūšot, kausējot, zāģējot un visādi citādi apstrādājot stiklu, veidodams gan vienreizējus mākslas darbus, gan izstrādādams rūpniecisko dizainu stikla traukiem, gan mācīdams studentiem, Artis Nīmanis joprojām ir sajūsmā par stiklu.

Savā personālizstādē, ko atklās š.g. 24. novembrī Stikla galerijā (Laipu ielā 6, Rīgā) Nīmanis dalīsies ar šīm sajūtām caur saviem stikla darbiem. Izstādē „31 sajūta” būs apkopota mākslinieka/dizainera/pasniedzēja gadu gaitā gūtā pieredze. Ņemot vērā viņa daudzpusīgo darbību šajā laukā, izstādes apmeklētājus sagaidīs vērienīgs darbu klāsts.

Izcelt stikla būtību - to izstadē „31 sajūta” ir iecerējis Artis Nīmanis. Tā ir tik daudzšķautnaina, cik lausku, pēc trauka saplīšanas (kas arī gadījies ne vienu reizi vien...) Gaismas spēlei ir vadoša loma daudzajos Nīmaņa darbos, citos virsroku guvušas tonalitātes.

Kopš mākslinieka pēdējās personāliztādes pagājuši 6 gadi. Ja toreiz dominēja dažādās tehnikās apgūto zināšanu aizraušanās, tad šoriez, „31 sajūtā” varēs ieraudzīt šo tehniku noslīpētos - vārda burtiskā, kā arī pārnestā nozīmē - rezultātus. Nīmaņa eksperimentēšana ar stiklu neapšaubāmi turpinās bet tagad tā ir pieredzējušākās rokās. Apmeklētājiem par šiem jaunajiem darbiem sajūtas garantētas.

31 sajūta - Arta Nīmaņa personālizstāde 24.11.-13.12.09 Stikla galerijā, Laipu iela 6, Rīgā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu