"Jaunais aukstais karš. Kremļa radītie draudi Krievijai un Rietumiem"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grāmatu virknē “Dzīvā vēsture” esam laiduši klajā Edvarda Lūkasa grāmatu "JAUNAIS AUKSTAIS KARŠ. Kremļa radītie draudi Krievijai un Rietumiem".

Šis ir ass un satraucošs vēstījums par Krievijas virzību uz autokrātiju pēdējo desmit gadu laikā un Kremļa aizvien agresīvāko politiku, kas apdraud Eiropu, Ameriku un pasauli.

Krievijai parādot savu īsto dabu, grāmatā „JAUNAIS AUKSTAIS KARŠ” izskaidroti gan izmantotie paņēmieni, gan Eiropas vājās vietas, atklājot, kāpēc mēs esam bīstami tuvu zaudējumam – un kādā veidā tomēr vēl varam gūt uzvaru. „Edvards Lūkass zina, ko raksta. Viņa pieredze bijušajā „ļaunuma impērijā” ir drošs pamats šim vēstījumam par jaunā aukstā kara sākumu. Mums atliek vien cerēt, ka šī grāmata, tāpat kā Vinstona Čērčila runa par „dzelzs priekškaru” 1946. gadā Fultonā, būs trauksmes zvans visai Rietumu civilizācijai. Tā ir jāizlasa ikvienam – gan varas pārstāvjiem, gan visiem, kam rūp nākotne.” Marts Lārs, bijušais Igaunijas premjerministrs

“Būtiska lasāmviela ikvienam, kurš vēlas izprast mūsdienu Krieviju.” Anne Aplbauma, grāmatas “Gulags: padomju nometņu vēsture” autore

“Grāmatā atklāti spēki, kas pavērš Krieviju pret demokrātisko pasauli [..] brīdinājums tiem, kuri labprātāk uzlūko Krieviju tādu, par kādu tā izliekas, nevis patiesībā ir.”

Deivids Saters, grāmatas “Laikmeta agonija” autors. No angļu valodas to tulkojusi Lāsma Grants.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu