Projekts "Etnosi. Hronikas. 2009"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No š.g. 1. oktobra biedrība „Projekts „Vizuālā Latvija”” uzsākusi jaunu audiovizuālu projektu Mazākumtautību kultūras un sabiedrisko aktivitāšu hronika "Etnosi. Hronikas. 2009", kas vērsts uz mazākumtautību kultūras un sabiedrisko aktivitāšu audiovizuālu dokumentēšanu un sabiedrības informēšanu par mazākumtautību kultūru un tradīcijām.

Filmēšana noris visā Latvijas teritorijā – sākot no Krāslavas, Daugavpils, Rēzeknes, Viļakas pilsētām Latgalē, beidzot ar Ventspili Kurzemē, sadarbojoties ar gruzīnu, čigānu (romu), baltkrievu, ukraiņu, tatāru, armēņu, azerbaidžānu, moldāvu, rumāņu, jakutu, uzbeku, lietuviešu u.c. tautību biedrībām Latvijā.

Projekta īstenošanas ilgums ir 9 mēneši (01.10.2009.-30.06.2009.) Projekta noslēgumā tiks prezentēts DVD krājums "Etnosi. Hronikas. 2009" (tirāža 500 gab./ 4 DVD diski katrā krājumā), kurā tiks apkopots apjomīgs audiovizuāls materiāls par dažādu tautību cilvēkiem, tradīcijām, mazākumtautību kultūras un sabiedriskajām aktivitātēm Latvijā 2009./2010.gadā.

Šis DVD komplekts tiks izplatīts Latvijas mazākumtautību kultūras biedrībām, mācību iestādēm, bibliotēkām un interesentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu