Bono satrauc problēmas AIDS apkarošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Runājot par AIDS/HIV problēmām, Pasaules AIDS dienā grupas "U2" solists Bono izteica bažas, ka finansiāli smagos apstākļos arī attīstītās ekonomikas samazina pasākumus slimības apturēšanai, apdraudot šīs cīņas rezultātus.

"Šis ir smags laiks rietumu pasaulē," sarunā ar ziņu aģentūru "Reuters" atzina rokzvaigzne.

Bono norādīja, ka organizācijas, kas cenšas apturēt AIDS izplatību, "smagi cīnījās par finansējuma saņemšanu". Viņš uzsvēra, ka nepieciešams vairāk naudas, lai sasniegtu Vispasaules fonda mērķi - novērst HIV pārnešanu no jaunajām māmiņām uz viņu vēl nedzimušajiem bērniem.

Pēc starptautiskā bērnu fonda UNICEF datiem, Āfrikā katru dienu piedzimst tūkstošiem ar HIV inficētu bērnu, un aptuveni puse no inficētajām jaunajām māmiņām nesaņem zāles, lai varētu pasargāt savus bērnus no inficēšanās.

"Recesijas laikā cilvēkiem jāatgādina politiķiem par to, kas ir svarīgi,"

sacīja Bono.

Pēc ANO HIV un AIDS programmas (UNAIDS) aprēķiniem, 2009.gadā visā pasaulē ar HIV bija inficēti 33,3 miljoni cilvēku, savukārt 1999.gadā inficēti bija 26,2 miljoni pasaules iedzīvotāju.

Līdz šim nav atklāta ārstnieciska vakcīna, bet ir pieejamas zāles pret retrovīrusiem, kas pacientus var uzturēt pie veselības. Tā kā vīruss paliek ķermenī uz visiem laikiem, tas var atjaunoties, ja cilvēks pārtrauc dzert zāles.

"Daži cilvēki domā, ka pandēmija mazinās un darbs ir padarīts," piebilda Bono. "Tas tā noteikti nav."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu