Diskusija par Latviešu strēlnieku laukuma attīstību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 16.novembrī plkst.18.00 Rīgas domē, Rātslaukumā 1, Sēžu zālē notiks Latviešu strēlnieku laukuma teritorijas detālplānojuma pirmās redakcijas sabiedriskās apspriešanas sanāksme.

Sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiek Latviešu strēlnieku laukuma teritorijas detālplānojuma 1.redakcijas apspriešanas laikā, kas norisināsies līdz šī gada 25.novembrim. Detālplānojuma materiāli apskatāmi Rīgas domē, Rātslaukumā 1, 3.stāvā, Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā, Amatu ielā 4, Latviešu strēlnieku laukumā, kā arī mājas lapā - www.rdpad.lv sadaļā "Sabiedriskās un publiskās apspriešanas". Rakstiski priekšlikumi par detālplānojuma pirmo redakciju līdz 25.novembrim sūtāmi pa pastu vai iesniedzami Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4, Rīgā, LV-1050, vai visos Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros. Viedokli un priekšlikumus var izteikt arī elektroniski portālā www.riga.lv, sadaļā "e-pakalpojumi, Sabiedriskās un publiskās apspriešanas".

Šī gada 20.novembrī plkst. 10.00 Rātsnama 511.telpā notiks arhitektu un pilsētplānotāju profesionālā diskusija par detālplānojumā piedāvātiem risinājumiem.

Šobrīd Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā ir saņemtas 48 atsauksmes. Daudzās iedzīvotāju anketās tiek piedāvāts, lai atdzīvinātu Latviešu strēlnieku laukumu un padarītu to pievilcīgu kā svētkos, tā arī ikdienā, veidot laukumu kā apzaļumotu skvēru ar kafejnīcām, t.sk. vasaras kafejnīcām. Kā jauni svarīgi labiekārtojuma elementi tiek minēti zaļie stādījumi un puķudobes, soliņi un citas sēdēšanai piemērotas virsmas, tiek izteikti arī citi priekšlikumi.

Lai atrastu labāko risinājumu Latviešu strēlnieku laukuma attīstībai, tika izveidota speciālā aptaujas anketa. Iedzīvotāju ērtībai, anketā iekļauti 11 jautājumi ar detālplānojuma izstrādes gaitā speciālistu piedāvātiem atbilžu variantiem un iespēju piedāvāt savus risinājumus. Visi interesenti aicināti atbildēt uz jautājumiem par dažādu laukuma funkciju attīstību, par labiekārtojuma elementiem, kas visvairāk pietrūkst laukumā, par kafejnīcu izbūvi Daugavas krastmalā kuģīšu piestātņu rajonā un citiem jautājumiem. Aptauja pieejama visās priekšlikumu iesūtīšanas vietās, kā arī piecu minūšu laikā aizpildāma elektroniski mājas lapā www.rdpad.lv.

Plānojuma izstrādes mērķis ir iekļaut teritoriju starp Rātslaukumu un 11.novembra krastmalu Vecrīgas telpiski kompozicionālajā un funkcionālajā struktūrā, atrisinot telpisko konfliktu starp viduslaiku un Otrā pasaules kara rezultātā izveidotajām apbūves struktūrām, izvērtējot Latviešu strēlnieku laukuma iespējamo tālāko attīstību zaudētā pilsētvides rakstura atgūšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu