Uzņems dokumentālo filmu par latviešu rokmūziķiem (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Roks par neatkarību")

Filmu studija "Screen Vision" sākusi filmēšanu pilnmetrāžas dokumentālajai filmai "Savējie sapratīs", kas vēstīs par 60. līdz 80.gadu latviešu rokmūziķiem, kuri, spītējot cenzūrai un aizliegumiem, atļāvās publiski paust alkas pēc brīvības un neatkarības.

Filma būs stāsts gan par mūziķiem, komponistiem, gan arī par mūzikas grupām un kultūras darbiniekiem, informēja "Screen Vision" producents Kristians Luhaers.

Filmas varoņi būs Pits Andersons, Imants Kalniņš, grupas "2xBBM" un "Menuets", kā arī Juris Pavītols, Jānis Grodums un grupa "Līvi", Juris Kulakovs un grupa "Pērkons", Aigars Grāvers un grupa "Jumprava", "Rīgas Rokkluba" pirmais prezidents Andrejs Jahimovičs, lielākais padomju pagrīdes mūzikas pirāts Latvijā Juris Lapinskis, kā arī citi mūziķi un kultūras darbinieki.

Dokumentālās filmas "Savējie sapratīs" režisors ir Igors Linga, scenāriste - Daiga Mazvērsīte, operators - Valdis Celmiņš, producenti - Kristians Luhaers un Mareks Bērents.

Šā gada aprīlī Nacionālais kino centrs dokumentālo filmu projektu konkursā, kas paredz dokumentālo filmu attīstīšanu un ražošanu, filmas "Savējie sapratīs" ražošanas sagatavošanai piešķīra 5000 latus.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu