Sācies "Rudens kamermūzikas festivāls 2007"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sācies "Rudens kamermūzikas festivāls 2007", kas piedāvās kamermūzikas mīļotājiem 29 koncertus dažādās Latvijas pilsētās, informēja "Latvijas koncertu" sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Kopumā jaunajā sezonā "Latvijas koncerti" piedāvās septiņus festivālus, divus koncertu ciklus - "Māksla un mūzika" un "Pianisti", kā arī koncertu programmas skolēniem un atsevišķus koncertus, piemēram, orķestra "Berlīnes filharmoniķi" koncertu 2008.gada maijā un latviešu simfoniskās mūzikas koncertu šā gada decembrī.

Festivāla atklāšanā 8. sept. Melngalvju namā koncertu sniedza Latvijas profesionālākais un spožākais stīgu kvartets "Euphonia", kas atskaņoja pasaulē pazīstamākā Latvijas skaņraža Pētera Vaska stīgu kvartetu, kā arī Žana Sibēliusa un Edvarda Grīga mūziku.

"Rudens kamermūzikas festivālā" uzstāsies arī pasaulē pazīstami mūziķi no Lietuvas un Igaunijas - Viļņas stīgu kvartets un lietuviešu pianiste Mūza Rubackīte, igauņu pianists Marko Martins un trio "ASCH" no Londonas, kurā līdzās mūsu spožākajai čellistei Kristīnei Blaumanei spēlē viens no pasaules labākajiem altistiem Maksims Risanovs un izcils krievu vijolnieks Romans Mincs.

Festivālā piedalīsies arī kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" Lietuvas diriģenta Donata Katkus vadībā, brāļi Raimonds un Oskars Petrauski, Dita Krenberga, Ingus Pētersons un Ieva Oša, Harijs Bašs un grupa "Framest", vijolniece Vineta Sareika un citi izcili mūziķi.

Vēl "Latvijas koncerti" jaunajā koncertsezonā paredzējuši rīkot Jaunās mūzikas festivālu "Arēna". Tas plānots laikā no 16.oktobra līdz 7.novembrim. Šī festivāla ideja ir aktualizēt mūsdienu klasiskās mūzikas atskaņošanas tradīcijas un dot iespēju Latvijas publikai klausīties visā Eiropā pazīstamus mūziķus un ansambļus.

Paredzēts arī rīkot festivālu "Eiropas Ziemassvētki" no 8.decembra līdz 29.decembrim ar Adventes laikam atbilstošu priekpilnu mūziku, kā arī festivālu "Vīnes klasika", kura repertuārs balstīts uz Vīnes klasiskās skolas pārstāvjiem Haidnu, Mocartu un Bēthovenu.

Martā notiks Lieldienu mūzikas festivāls, bet jūlijā - Senās mūzikas festivāls ar viduslaiku, renesanses, baroka un galantā laikmeta mūzikas spektru. Nākamā gada augustā tiks rīkots festivāls "Vidzemes vasaras mūzika" sadarbībā ar Valmieras rajona padomi.

Kopumā jaunajā sezonā tiks piedāvāti apmēram 120 koncerti Rīgā un 200 koncerti citur Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu