Džons Laidons iekaustījis Bloc Party dziedātāju (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Leģendārās pankroka grupas "The Sex Pistols" līderis Džons Laidons festivāla aizkulisēs apvainojis un iekaustījis Bloc Party dziedātāju Keli Okereki, kurš guvis vieglus miesas bojājumus.

Incidents, kura liecinieki bija vairāki britu mūziķi, tostarp „Kaiser Chiefs” un „Mystery Jets” dalībnieki, notika „Summercase” festivālā Barselonā. Melnādainais Kele Okereke, kurš ir liels "The Sex Pistols" fans, uzrunāja Laidonu ar jautājumu, vai viņš kādreiz plāno atjaunot savu grupu „Public Image Ltd.”. Atbildes vietā Okereke saņēma agresīvu rasistisku komentāru tirādi, bet viņa pavadoņi sāka Bloc Party līderi sist. Mūziķim tika sasista seja un pārsista lūpa. Sitienus saņēma arī „Kaiser Chiefs” dziedātājs Rikijs Vilsons un grupas „Foals” dalībnieks Jannis Filipakis, kas metās kolēģi aizstāvēt. Kele Okereke uzrakstījis iesniegumu Spānijas policijā un pēc atgriešanās Lielbritānijā paziņojis par uzbrukumu arī britu policijai.

Atgādinām, ka pavisam drīz - 20.augustā - "Arēnā Rīga" varēsim skatīt vaigā šo skandalozo panku un viņa "The Sex Pistols". Grupa uzstāsies sākotnējā sastāvā (bez nelaiķa Sida Višesa, protams), kurā ir Džonijs Rotens, Stīvs Džounss (Steve Jones) (ģitāra), Pols Kuks (Paul Cook) (sitamie instrumenti) un Glens Metloks (Glen Matlock) (basģitāra).

1978. gada 12. oktobrī skandalozais Sids Višess tika arestēts par savas draudzenes Nensijas Spungenas slepkavību. Tieši pirms tiesas prāvas un sprieduma pasludināšanas 1979. gada 2. februārī Sids Višess nomira no heroīna pārdozēšanas. Par šīm traģiskajām attiecībām 1986. gadā ir uzņemta arī filma ”Sids un Nensija”, kurā Gerijs Oldmens spēlē Sidu, bet Hloja Veba – Nensiju.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu