Filmu «Segvārds Vientulis» mēneša laikā noskatījušies vairāk nekā 5000 skatītāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kopš 4.novembrī notikušās režisora Normunda Puča dokumentālās filmas «Segvārds Vientulis» pirmizrādes to noskatījušies vairāk nekā 5000 skatītāju, informēja režisors.

Pēc Puča sacītā, šis skatītāju skaits «Segvārdu Vientulis» ir padarījis par skatītāko dokumentālo filmu Latvijā 2014.gadā.

Kā pastāstīja Pučs, viņš informāciju ieguvis no «Forum Cinemas» apkopotajiem datiem, un «Segvārds Vientulis» ir vienīgā latviešu dokumentālā filma, kas šogad figurē kinoteātra veidotajos skatītāko filmu topos. «Citas latviešu dokumentālās filmas tiek izrādītas mazākos kinoteātros, piemēram, «Splendid Palace», un tādējādi tās noskatās mazāks cilvēku skaits,» norādīja režisors.

«Mēneša laikā 5000 skatītāju - vienai dokumentālajai filmai tas ir daudz,» viņš sacīja, «Segvārda Vientulis» popularitāti salīdzinot ar Ivara Zviedra 2012.gadā tapušo filmu «Dokumentālists», ko 2012.gada garumā noskatījušies vairāk nekā 6700 kinoteātru apmeklētāju. «Domāju, ka «Segvārds Vientulis» šos rādītājus pārspēs, jo filma tiks demonstrēta gan decembrī, gan janvārī,» izteicās Pucis.

Režisors pastāstīja, ka Rīgas starptautiskā kino festivāla laikā - 5.decembrī un no 8.decembra līdz 11.decembrim - plkst.12.30 filmas veidotāji kinoteātrī «Forum Cinemas» rīkos īpašus seansus, kuros būs iespējams tikties ar filmas režisoru un aktieriem.

Toties decembrī filma «Segvārds Vientulis» ceļos uz vairākiem Latvijas reģionu centriem. To būs iespējams noskatīties Kuldīgā, Jēkabpilī un Valkā, bet janvārī un februārī tā tiks demonstrēta Baldonē, Ogrē un Līvānos.

Režisora Puča debijas filma «Segvārds Vientulis» ir emocionāls stāsts par nacionālo partizānu organizācijas darbību Latgalē un tās vadītāju katoļu priesteri Antonu Juhņeviču. Filma balstīta patiesos notikumos, kuri Līvānu apkārtnē norisinājās 1945.gadā pēc padomju okupācijas atgriešanās. Vanagu draudzes katoļu priesteris Juhņevičs baznīcas saimniecības telpās slēpa vietējos vīriešus no mobilizācijas vācu un padomju armijā. Savas pārliecības dēļ nonācis konfliktā ar varu, viņš bija spiests izšķirties par radikālu soli.

«Segvārds Vientulis» ir inscenēta dokumentāla filma, kura ir balstīta vēsturiskos faktos, tomēr dramatiskā tēma ir tikai iemesls, lai runātu par cilvēka dzīves eksistenciālajām izvēlēm. Uzticība un varonība, kurai līdzās mājo nodevība un gļēvums vai vēlme vienkārši izdzīvot - to visu var iepazīt, sekojot Juhņeviča un viņa cīņu biedru likteņiem filmā «Segvārds Vientulis», norāda filmas režisors un arī scenārija autors Pucis.

Vēsturiskās personas filmā atveido vairāki Latvijā pazīstami aktieri. Priestera Juhņeviča lomā ir iejuties Varis Piņķis, čekas vecāko leitnantu Longinu Avdjukeviču atveido Vilis Daudziņš, LTS(p)A štāba priekšnieku - Edgars Samītis, Arhibīskapu Antoniju Springoviču - Juris Bartkevičs, Vili Lāci - Edgars Pujāts, Jāni Klimkānu - Andris Bulis.

Tāpat filmā piedalās aktieri Juris Jope, Rihards Rudāks, Māris Korsietis, Egils Viļumovs, Ritvars Gailums un Valdemārs Karpačs. Kopā ar profesionāļiem filmā spēlē cilvēki, kuriem šī ir pirmā kino pieredze.

Mūziku filmai sarakstījis komponists Rihards Dubra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu