Koncerta apskats: Aerosmith Rīgā (392)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pašā Rīgas centrā Skonto stadionā šovakar uzstājās "sliktie zēni no Bostonas" - amerikāņu roka meistari Aerosmith.

Koncerta apskats: Aerosmith  

(Rīga, "Skonto stadions" 03.07.2007.)

Izpildījums: 9/12

Baudījums: 6/12

Skaņa: 6/12

Saturs: 10/12

Ar ko tad īsti Aerosmith atšķiras, piemēram, no Nazareth vai Smokie, kas laiku pa laikam dažādos sastāvos apciemo Latviju, un kādēļ šis ir "lielākais Baltijas rokkoncerts"? Atbilde nav tālu jāmeklē. Tiesa, no vienas puses jau šie roka veterāni ne ar ko daudz viens no otra neatšķiras - visi šie ansambļi radušies 60. gadu beigās, 70. sākumā, tad guvuši arī lielākos panākumus, pārdevuši daudzus tūkstošus, pat miljonus plašu... No otras puses atšķirība ir liela, proti, Aerosmith ir roka ilgdzīvotāji, kas darbojas pēc "The Rolling Stones" šablona un kas periodiem bijuši virsotnē gan 70. gan 80., gan 90. gados un ne reizi nav izjukuši un tad pēc laika atkal apvienojušies. Vīri arī nav piedzīvojuši būtiskas sastāva maiņas.

Viņi ir vieni no retajiem (kopā ar "Bon Jovi" un "Metallica"), kuriem "nepiegrieza skābekli" Kurta Kobeina un Nirvana fenomens, kas 90. gadu sākumā mainīja rokmūzikas seju un daudziem 80. gadu melodiskā hārdroka kolektīviem pielika treknu punktu. Arī 2007. gadā Aerosmith vārds ir zināms amerikāņu roka zīmols, kas savu aktualitāti vēl nav pavisam zaudējis un vēl nedus (kaut gan mazliet jau sāk dusēt) uz veciem lauriem. Un, jā, lielākais Baltijas rokkoncerts tomēr notika jau vakar (2. jūlijā) "Arēnā Rīga"...

Foto: TVNET

Jauki, ka atkal koncertus varam baudīt svaigā gaisā, un paldies Dievam, šovakar tā īsti nemaz nesāka līt, kaut, protams, lietutiņš jau mazliet tomēr smidzināja. Tie, kas drošības labad bija paķēruši līdzi lietussargus, pie ieejas bija spiesti no tiem šķirties - drošības apsvērumu dēļ, protams.

Ja vakardienas Muse koncertā sanākusī publika vēl bija raksturojama ar dažiem atslēgas vārdiem, tad šovakar skatītāju rindas bija ļoti eklektiska satura - jaunieši, pusmūža cilvēki, rokeri, nerokeri, krievi, latvieši u.tml. Ļoti dažāda publika.

Tieši plkst. 21,30 uz milzīgās skatuves parādījās arī VIŅI - Stīvens Tailers (Steven Tyler) ar kolēģiem jeb Aerosmith. Koncerts iesākās ar dinamisko "Love In An Elevator" (no 1989. gada "Pump"), seko "Same Old Song" un slavenā balāde "Cryin''" no 1993. gada "Get a Grip" albuma. Tikai būdams pie pašas skatuves, atskārtu, ka patiesībā šiem vīriem jau tuvu 60, taču visi kā viens šie roka veterāni ir "saglabājušies" godam. Protams, mākslīgie zobi, solārijs, gan jau arī kāda plastiskā operācija, taču acīmredzot viņu gadījumā mērķis attaisno līdzekļus.

Ja runājam par skaņu, tad šoreiz skaņas kvalitāte bija spiesta piekāpties salīdzinoši stiprā vēja priekšā - tie skatītāji, kas atradās aiz pirmās skaņas aiztures līnijas, diemžēl varēja baudīt koncertu epizodiski. Citiem vārdiem - vējš aizpūta skaņu. Arī minētās skaņas aiztures tumbu bija pārāk maz, proti, lai skaņa vienmērīgi nonāktu līdz klausītājam, stadiona beigās ir nepieciešamas papildu skaņas aiztures tumbas (vienkāršā valodā runājot), kas izvietotas ik pēc, piemēram, 50 metriem ... diemžēl koncertā šādi papildu monitori bija tikai vienā vietā, kaut prasījās divās vietās un divreiz vairāk. Arī viens no videoekrāniem pievīla un atteicās rādīt.

Foto: TVNET

Ja runājam par pašiem vīriem, tad viņi neapšaubāmi ir profesionāļi un savu darbu (es uzsvēršu "darbu") izdarīja pietiekoši kvalitatīvi. Nelielu smaidu gan manī izraisīja Tailera un pārējo mūziķu uzcītīgā un uzkrītošā "atstrādāšana" kameru priekšā pirmo trīs dziesmu laikā (fotogrāfiem tradicionāli tika atļauts bildēt tikai pirmās trīs dziesmas); kad fotogrāfi bija prom, varēja vairs nekādus lielos trikus (kāju vēzienus, aktīvus žestus) nedemonstrēt...

Koncertā izskanēja lielākā daļa grupas hitu, varbūt trūka vienīgi "Dude (Looks Like a Lady)" no 1987. gada "Permanent Vacation", "Crazy" no 1993. gada "Get a Grip", "Pink" no 1997. gada "Nine Lives" un "Janie''s Got a Gun". Divas dziesmas vīri atskaņoja no pēdējā blūzroka albuma "Honkin'' on Bobo" - amerikāņu blūzmeņa Bigija Džo Viljamsa (Big Joe Williams) klasisko "Baby Please Don''t Go" un britu blūzmeņa Pītera Grīna (Peter Green) "Stop Messin'' Around" (ģitārista Džo Perija izpildījumā). Pēc atkārtotas izsaukšanas uz skatuves izskanēja 80. gadu grāvējs "Walk This Way" un šovs (ja tāds tas bija) bija galā.

Dziesmu saraksts:

"Love In An Elevator"

"Same Old Song"

"Cryin''"

"Eat The Rich"

"I Don''t Want To Miss A Thing"

"Jaded"

"What It Takes"

"Baby Please Don''t Go"

"Hangman Jury"/"Seasons Of Wither"

"Dream On"

"S.O.S. Too Bad"

"Livin'' On The Edge"

Stop Messin'' Around"

Sweet Emotion"

Draw The Line" + "Walk This Way"

Komentāri (392)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu