«Jay Z» iesūdz tiesā «Tidal» iepriekšējos īpašniekus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STAN HONDA / AFP

Amerikāņu reperis «Jay Z» iesūdzējis tiesā mūzikas straumēšanas pakalpojuma «Tidal» iepriekšējos īpašniekus, jo tie uzņēmuma pārdošanas laikā esot uzrādījuši lielāku abonentu skaitu nekā patiesībā. «Jay Z» pagājušogad pārpirka «Tidal» no Norvēģijā bāzētās zviedru tehnoloģiju kompānijas «Aspiro» par 56 miljoniem ASV dolāru (49 miljoniem eiro). Reperis ar daudzu citu pasaulslavenu mūziķu palīdzību pieteica «Tidal» kā konkurentu pašlaik populārākajam straumēšanas pakalpojumam «Spotify».

«Pārņemot kontroli pār «Tidal» un veicot savu auditu, kļuva skaidrs, ka kopējais abonentu skaits ir daudz mazāks par 540 000, kā to apgalvoja iepriekšējie īpašnieki,» ceturtdien paziņoja straumēšanas pakalpojuma pārstāvis. «Mēs esam nosūtījuši juridisku paziņojumu pārdošanā iesaistītajām pusēm.»

Otrdien apritēja gads, kopš «Jay Z» no jauna laida klajā «Tidal». Kompānija paziņoja, ka tagad pakalpojumam esot apmēram trīs miljoni abonentu.

«Abonentu skaita pieaugums bijis pat vēl fenomenālāks, nekā esam par to ziņojuši iepriekš,» teikts mūzikas straumēšanas pakalpojuma paziņojumā.

Zviedrijā bāzētajam «Spotify» pašlaik ir aptuveni 30 miljoni maksas abonentu. Otram lielākajam straumēšanas pakalpojumam «Apple Music» ir 11 miljoni abonentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu