Editors atzīst Radiohead ietekmi (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Birmingemas kvarteta Editors puiši atklājuši, ka mūzikai pievērsušies pēc leģendārās 1997. gada Radiohead uzstāšanās Glastonberijas festivālā.

Pirms desmit gadiem, kad slavenā Oksfordas grupa bija nule laidusi klajā savu klasisko plati "OK Computer", viņu uzstāšanās Glastonberijas festivālā uz galvenās Piramīdas skatuves tiek vēl joprojām uzskatīta par vienu no festivāla spilgtākajiem brīžiem un par pagrieziena punktu pašu Radiohead daiļradē.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=643507&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Editors solists Toms Smits (Tom Smith) kādā intervijā atzinis: "Piedzīvot Radiohead Glastonberijā bija prātam neaptverams pārdzīvojums. Tas mainīja manu attieksmi pret mūziku kopumā. Britpops bija fascinējošs, taču Radiohead es sajutu kaut ko daudz vairāk, ko dziļāku un jaudīgāku."

Jautāts par grupas nākotnes plāniem, basģitārists Rasels Līčs komentējis: "Mums nav viena liela plāna, bet, protams, mēs vēlamies gūt panākumus. Kas tur slikts? Mēs gribētu būt galvenie mākslinieki Glastonberijas festivālā, tas var nenotikt, bet "Chili Peppers" nevarēs mūžīgi būt galvenās festivāla zvaigznes."

Atgādinām, ka svētdienas vakarā noslēdzās milzīgais Glastonberijas mūzikas festivāls, kas tradicionāli izvērtās par milzīgu dubļu jūru. Šogad uz galvenās Piramīdas skatuves uzstājās "The Who", "Manic Street Preachers", Boba Mārlija dēli, "The Waterboys", "Kaiser Chiefs" u.c..

Editors otrias studijas albums tiek izdots šonedēļ.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu