Pasniegtas Aivora Novello balvas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonā pasniegtas Aivora Novello balvas, kuras jau 53. reizi piešķir Britu komponistu un dziesmu autoru akadēmija.

Galveno balvu kategorijā „Labākā dziesma muzikāli un tekstuāli” ieguva Eimija Vainhausa (Amy Winehouse) par dziesmu „Love Is A Loosing Game”. Diemžēl dziedātāja pamatīgi nokavēja ceremonijas sākumu un ieradās „Grosvenor” viesnīcā, kad pasākums jau tuvojās noslēgumam. Eimijas vietā balvu saņēma viņas tēvs Mičs Vainhauss.

Par gada labāko albumu tika atzīts Radiohead ieraksts "In Rainbows". Grupa ceremoniju neapmeklēja, bet atsūtīja pateicības vēstījumu. Balvu „Labākā mūsdienu dziesma” saņēma grupa „Cherry Ghost” par „People Help The People”, par aizvadītā gada labāko komponistu atzīts Mikā.

Interesanti, ka komerciāli veiksmīgākās britu dziesmas balvu saņēma amerikāņu popzvaigžņu Bejonsī un Šakiras duets „Beautiful Liar”, jo šā hita autori ir vairāki britu komponisti. Dažādos britu medijos visvairāk atskaņotā dziesma pērn bijusi „Take That” dziesma „Shine”. Tika piešķirtas arī vairākas balvas par īpašiem sasniegumiem. Tās saņēma Fils Kolinss, Džezijs Bī, Daiena Vorena un Deivids Gilmors.

Atgādinām, ka par 2006. gada labāko albumu akadēmija pagājušogad atzina Šefīldas grupas Arctic Monkeys veikumu "Whatever People Say I Am, That''s What I''m Not", balvu kā labākā dziesmu autore par autobiogrāfisko "Rehab" saņēma Eimija Vainhausa.

Savukārt par 2005. gada labāko albumu akadēmija atzina Līdsas grupas Kaiser Chiefs ierakstu "Employment", bet balvu kā labākie dziesmu autori saņēma Gorillaz dalībnieki Deimons Olbērns un Džeimijs Hjūlits.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu