Ogres estrādē notiks grupas Smokie koncerts (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 15.jūnijā, Ogres estrādē notiks grupas "Smokie" koncerts, TVNET informēja Ogre estrādes preses sekretāre Evija Ozoliņa. Konkurss!

Pagājušajā gadā labu sniegumu parādījušie „Nazareth” šogad izskatījās švakāki. Varbūt vainojams klāt nākušais gads un intensīvais darbs pie jaunā albuma, varbūt tas, ka šogad kā "iesildītājs" uzstājās Kens Henslijs (Ken Hensly) un vajadzēja papūlēties, lai to pārspētu, varbūt vainojamas problēmas ar elektrības padevi…

Lai nu kā, šonedēļ Ogrē arī uzstāsies grupa, kuru Ogres estrādes cienītāji varēja apskatīt jau pagājušajā gadā, – Smokie. Pagājušajā vasarā Smokie izdevās izveidot sastrēgumu no Ogres līdz pat Rīgai (uz koncertu bija sabraukuši aptuveni 15 000 klausītāju), saraudināt jūtīgākos klausītājus, panākt to, ka trīs paaudžu cilvēku masa dziedāja un pārdzīvoja līdzi katram skaņdarbam. Un laikam tas nav nekāds brīnums, jo paši Smokie saka: „Līdz šim nekad neesam bijuši tik labā formā, kā tas ir šobrīd.”

Laikam jau vien lielākais Smokie fans zinās, cik albumus grupa izdevusi un cik hitu viņiem bijuši, bet skaidrs viens - Latvijā laikam būs grūti atrast kādu, kas nezinās "Living Next Door To Alice" (jo īpaši šīs dziesmas piedziedājumu) un noteikti atradīsies ne viens vien pāris, kuru kāzu valsis ir bijis "Have You Ever Seen The Rain". Jaunākais „Smokie” devums ir albums "On The Wire" (2004), kurā atrodamas 14 jaunākās Smokie dziesmas (ne kaverversijas, ne instrumentālās versijas esošajiem hitiem, bet pavisam jaunas dziesmas). Koncertā grupa solījusi atskaņot visus hitus – no pašiem pirmsākumiem līdz pēdējā viņu albumā dzirdamajiem.

Smokie drīzumā varēs svinēt savas pastāvēšanas 40. dzimšanas dienu. Grupas pirmsākumi datējami ar 1970. gadu, kad trīs draugi - Terry Uttley, Chris Norman, Alan Silson - dibināja grupu "The Yen", kura pēc pāris nosaukuma maiņām kļuva par Smokie. Jau 70. gados grupa diezgan ātri kļuva populāra un klausītāju iemīļota, tomēr popularitātes gājiens ātri vien kļuva "lēnāks". Grupai neveiksmi atnesa Krisa Normena (Chris Norman) un Sūzijas Kvatro (Suzy Quatro) duets, kurš guva lielus panākumus, un tas mudināja Normenu sākt solokarjeru. 1986. gadā viņš gan atgriezās grupā, atgriezās, lai Smokie pamestu vēlreiz.

90. gadu sākumā Smokie "noķer" otru savu slavas vilni, kuru apstādina traģēdija – 1995. gadā autokatastrofā cieš Terry Uttley un Alan Silson. Terijam izdevās izdzīvot, bet Alans mira pāris dienas pēc avārijas. Alana vietu ieņem grupas sens draugs – Mike Craft.

Šobrīd grupa sastāv no pieciem dalībniekiem:

Terry Uttley (bekvokāls, basģitāra); Mike Craft (vokāls, ģitāra); Mick McConell (bekvokāls, ģitāra); Martin Bullard (taustiņi); Steve Pinell (bungas, perkusijas).

Pirms "Smokie" koncerta Ogres estrādē uzstāsies arī mūsu pašu mūziķi - grupas "Keksi" un "Dakota".

Ieeja koncertā no plkst. 20, koncerta sākums plkst. 21.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu