Andželīnai Džolijai neatļauj filmēt Bosnijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bosnijas ministrs trešdien anulējis atļauju Holivudas zvaigznei Andželīnai Džolijai (Angelina Jolie) uzņemt daļu savas debijas filmas Bosnijā, kā iemeslu minot nenokārtotas formalitātes.

ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvas laureāte ir sākusi filmas uzņemšanu Budapeštā, un viņu pārstāvošā producentu kompānija atklāj, ka filmā atspoguļots mīlas stāsts starp bosniešu sievieti un serbu vīrieti, kuri satiekas Bosnijas kara laikā, kas norisinājās no 1992. līdz 1995. gadam, kad bojā gāja aptuveni 100 000 cilvēku.

Filmas uzņemšanas nobeigums tika plānots novembrī Bosnijā.

Hasečiča: scenārijs apvaino karā cietušās sievietes

Savu neapmierinātību ar filmas sižetu vietējam laikrakstam "Oslobodjenje" paudusi apvienība, kas cīnās par Bosnijas kara laikā cietušo sieviešu tiesībām. Tās vadītāja Bakira Hasečiča mudinājusi varas iestādes nepieļaut filmēšanu Bosnijā, jo "scenārijs apvaino karā cietušās sievietes un sagroza patiesību par to, ko sievietes pārcieta gūstekņu nometnē". Nav skaidri zināms, vai pati Hasečiča ir redzējusi scenāriju.

Taču producentu kompānija "Scout Film" apgalvo, ka filmas sižetam nav nekā kopīga ar organizācijas paustajām apsūdzībām, uzskatot, ka tas ir tikai mīlas stāsts. Džolija, kura ir ANO Augstā bēgļu lietu komisāra biroja labās gribas sūtne, sieviešu tiesību apvienībai jau ir nosūtījusi vēstuli, kurā izteikusi vēlmi tikties ar organizācijas pārstāvēm.

Filmēšanas atļauju anulējis musulmaņu un horvātu federācijas kultūras un sporta ministrs Gavrilo Grahovacs.

"Tā kā filmēšanas pieprasījums neatbilst likumam, tas ir nepilnīgs un tam nav pievienots nepieciešamais scenārijs, ministrs Gavrilo Grahovacs izlēma atļauju anulēt,"

teikts ministrijas paziņojumā.

Kompānija "Scout Film" jau ir iesniegusi nepieciešamos dokumentus ministrijai un cer, ka pēc scenārija apskates filmas uzņemšana tiks atļauta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu