Stīga Larsona mantinieki: eksistē "Millenium" turpinājums (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedru kriminālromānu rakstnieka Stīgs Lārsona (Stieg Larsson) mantinieki apstiprinājuši faktu, ka eksistē agrāk nezināms triloģijas "Millenium" turpinājums, ziņo "OpenSpace", atsaucoties uz "CBC News".

2004.gadā mirušais Lārsons diemžēl nepiedzīvoja savu romānu milzīgo popularitāti. Šodien triloģija tulkota 44 pasaules valodās un pārdota 27 miljonos eksemplāru.

Kā pavēstīja rakstnieka brālis Jūakims, desmit dienas pirms nāves viņš esot saņēmis no Stīga vēstuli, kurā teikts, ka "grāmata numur 4 ir gandrīz pabeigta". Jūakims piebilst: lai arī tehniski minētā daļa ir ceturtā, sižetiski tā ir kā piektā.

Šis manuskripts pašlaik esot pie rakstnieka bijušās "civilsievas" Evas Gabrielsones, un, kamēr nav atrisināti visi mantojuma tiesvedības darbi, par tā pārdošanu nevar būt ne runas.

2009.gadā visas trīs Lārsona "Millenium" daļas Zviedrijā jau ekranizētas. Šobrīd arī Holivuda gatavo savu versiju, kurā galvenajās lomās apstiprināts Džeimsa Bonda zvaigzne Daniels Kreigs (Daniel Craig) un aktrise Rūnija Mara (Rooney Mara).

Kā ziņots iepriekš, Holivudas kino adaptāciju režisēs Deivids Finčers (David Fincher), kas pagājušajā gadā saņēma "Oskara" balvu par savu filmu "The Curious Case of Benjamin Button" ("Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu"), savukārt scenāriju rakstīs Stīvens Zēlians, kas apbalvots ar ASV Kinoakadēmijas balvu par filmas "Schindler's List" ("Šindlera saraksts") scenāriju. 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu