TVNET ceļvedis: gadatirgi, cirks, foto un lielkoncerti (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šī nedēļas nogale sola būt daudzveidīga gan dabas mīļiem, gan mākslas pielūdzējiem. Laiku varēsi pavadīt kā svaigā gaisā, tā arī teātrī, kino un koncertzālēs. Par to sīkāk šīs nedēļas TVNET ceļvedī...

Rudens krāšņie gadatirgi

Sestdien, 9. oktobrī, (09:00), Valmieras vecpilsētas un Rātslaukuma teritorijā norisinās tradicionālais Simjūda gadatirgus. Arī Saldū (12:00) gaidāms varens rudens tirgus, bet Rīgā Berga Bazārā varēs izlustēties Ķirbju dienas tirdziņā, kas sāksies jau no paša rīta. Arī āboli tiks godināti līdz pat 10. oktobrim Ābolu tirgū Rīgā, pie tirdzniecības centra “Spice”. Bet svētdien, 10. oktobrī, Limbažos norisinās Stādu tirdziņš un gan lieli, gan mazi novadnieki tiek aicināti uz Ražas svētkiem Krimuldas muižā.

Zoodārzam drīz tuvojas dzimšanas diena!
Zoodārzam drīz tuvojas dzimšanas diena! Foto: publicitātes

Uz Zoodārzu lūkot dzīvnieku šovus!

"Dzīvnieku dienu" svinības kopā ar apmeklētājiem gan Rīgā, gan zooloģiskā dārza filiālē "Cīruļos" notiks 9. un 10. oktobrī. Šajās dienās visi zoodārza apmeklētāji, kuru vārdā vai uzvārdā ir dzīvnieka nosaukums, saņems 50% atlaidi no biļešu cenas. Ja dzīvnieka nosaukums ir gan vārdā, gan uzvārdā, ieeja zoodārzā bez maksas. Ja vārda un dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus der nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu, kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu. 9. un 10. oktobrī ikvienam no plkst. 11.00 līdz 14.00 būs iespēja vērot dzīvnieku barošanas demonstrācijas. Apmeklētāji noteiktā laikā varēs vērot papagaiļu, bruņrupuču, iguānu un raju barošanu; novērtēt pelikānu un jūraskraukļu prasmi zivju zvejā; uzzināt, kas būs leduslāča Romeo svētku ēdienkartē; priecāties par lemuru eleganto cienāšanos ar banāniem un surikatu garšīgo šmakstināšanu, tiesājot treknus miltu melnuļu kāpurus; vērot ziemeļbriežu mielošanos ar ķērpjiem. Protams, paredzēta arī žirafu barošana un roņa Puikas uzstāšanās.

Būsim zaļi – mīlēsim dabu!

1. oktobrī visā pasaulē notiks globāla mēroga akcija „10/10/10 – vispasaules zaļo darbu diena” ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību CO2 izmešu radītajam kaitējumam un klimata pārmaiņām. Šajā dienā Tērvetes dabas parkā un Pokaiņu mežā dāvās bezmaksas ieeju tiem, kas uz šiem objektiem būs devušies ar divriteni. Savukārt deviņās Mammadaba vēstniecībās – Alūksnes, Ādažu, Vandzenes vidusskolā, Kalsnavas, Ogres, Pūres, Andrupenes pamatskolā, kā arī Ziepniekkalna sākumskolā un Rubas speciālajā internātpamatskolā „Vispasaules zaļo darbu dienas” zīmē tiks stādītas eglītes, priedītes un bērziņi, tādā veidā samazinot ogļskābās gāzes jeb CO2 izmešu daudzumu atmosfērā. Aicinām gan 10.oktobrī, gan arī citās dienās doties pastaigās pa mežu – kājām, nūjojot vai ar velosipēdu, makšķerēt, sēņot, ogot, vērot putnus, orientēties… Iespējas bezgalīgas! Meklē un atrodi savu videi draudzīgo brīvdienu atpūtu.

Izrāde "Agrā rūsa"
Izrāde "Agrā rūsa" Foto: publicitātes

Valmieras teātrī sezonu atklāj "Agrās rūsas" pirmizrāde

Mūzikls "Agrā rūsa" ir Valmieras teātra kopprojekts ar apvienību "ARS NOVA". Mūzikla pirmiestudējums 2007.gadā notika Liepājas teātrī, un no tā ir saglabāta ne tikai muzikālā partitūra, bet arī galveno lomu atveidotāji, Latvijas estrādes zvaigznes Ance Krauze, Uģis Roze, Andris Ērglis un Amber. Muzikālo izrādi "Agrā rūsa" Valmieras skatuvei ar savu redzējumu un sajūtām veido režisors Juris Jonelis. Pārējās lomās būs redzami Valmieras teātra aktieri Ieva Puķe, Elīna Vāne, Kārlis Neimanis, Māris Bezmers, Inese Ramute, Oskars Morozovs, Aigars Vilims, Arnolds Osis un Mārtiņš Liepa.

Baisā pasaka "Control / Out of Centrol jeb 12(3D)ebīls"

Dirty Deal Teatro izrāžu cikla „Lobotomijas spēlītes” ietvaros piedāvā radošās apvienības Umka.lv izrādi „Control / Out of Centrol jeb 12(3D)ebīls”, izrādes 8. un 29. oktobrī un 3. novembrī 19:00. „Control / Out of Centrol jeb 12(3D)ebīls” ir stāsts par mūsdienu indivīda pozīciju moderno tehnoloģiju pasaulē. Labprātīga tehnoloģiju atkarība, reālo dzīvi pamazām pārnesot uz virtuālo pasauli, un pakļaušanās TV reklāmu diktētajiem likumiem.

Aivara Liepiņa fotoizstāde "Krape. 2008.05.23"
Aivara Liepiņa fotoizstāde "Krape. 2008.05.23" Foto: publicitātes

Jaunatklātās fotoizstādes

Kopš 7. oktobra Latvijas Fotogrāfijas muzejā (Mārstaļu iela 8 (ieeja no Alksnāja ielas)) ir atklāta Aivara Liepiņa fotoizstāde "Krape. 2008.05.23". Izstādē ietvertas vairāk nekā četrdesmit Aivara Liepiņa fotogrāfijas, kas uzņemtas fotoakcijas "Viena diena Ogrē" ietvaros 2008. gada 23. maijā. Autors fiksējis Krapes iedzīvotāju ikdienas gaitas divdesmit četru stundu periodā. Līdz 28.oktobrim Gētes institūtā Rīgā būs skatāma fotogrāfiju izstāde "Mihaels Rics: Neērtais laiks. Fotogrāfijas 1967-1975". Mihaels Rics ir viens no tiem māksliniekiem, kura fotogrāfijas ļoti lielā mērā noteikušas 1968.gada tēlu. Viņš bija daudz kas vairāk nekā tikai reportieris. Bet tiem, kuri vēlas aplūkot 40 skaistāko Latvijas sieviešu kailfoto, jādodas uz fotogrāfa Aleksandra Sokolova nakts foto izstādes atklāšanu 8. oktobrī klubā “Dstyle” (Vecrīgā, Skārņu ielā 9).

Foto: publicitātes

Cirka sezona pilnā sparā

Atklāt savu 122.sezonu Rīgas Cirks ir uzaicinājis unikālo JŪRAS LAUVU atrakciju Nikolaja Timčenko vadībā. Montekarlo starptautiskā festivāla laureāts A.Israfilovs pārsteigs ar dresētiem pērtiķiem un neparastu ēzelīšu baletu. Tas viss no 8. līdz 10. oktobrim plkst. 18:00 Rīgas Cirkā.

Cirks šajā nedēļas nogalē viesojas arī citviet Latvijā. Angļu cirks TABLE TOP CIRCUS būs baudāms Ventspilī (Teātra nams Jūras vārti, 08.10.) un Liepājā (Liepājā, Stendera ielā 13A, 09.10.)

Grupa "Labvēlīgais Tips"
Grupa "Labvēlīgais Tips" Foto: publicitātes

Pašmāju zvaigžņu lielkoncerti

Piektdien, 8.oktobrī, Rīgā, Mākslas darbinieku namā ar grupas "Dzelzs vilks" akustisko koncertu tiks atklāta Mākslas darbinieku nama rudens koncertsezona. No 8. līdz 10. oktobrim Rīgas Kongresu namā notiks grupas "Labvēlīgais tips" lielie koncerti "Kurvis", kas katru dienu sāksies plkst.19:00. Grupa “Eolika” ar savu jubilejas koncerta šovu 8. oktobrī viesosies Rēzeknes kultūras namā, bet 09.10. - Tukuma pilsētas kultūras namā (19:00). GO ar jauno koncertprogrammu “UGUNS” varēsim baudīt Talsu Tautas namā, bet Laura Reinika koncertšovu “Es skrienu” - 08.10. Krustpils kultūras namā un 09.10. Ogres kultūras centrā.

Mūzikas un mākslas festivāla “Bildēm – 25” ietvaros 8.10. Rīgā, Lielajā ģildē notiks koncerts “MĪ-LES-TĪ-BAI”, kurā varēsim dzirdēt Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Spānijas Karalistē Rolanda Lappuķes sastādīto un izpildīto franču dziesmu programmu, kā arī ilggadējā „BILŽU” dalībnieka, aktiera un režisora Vara Vētras autorprogrammu „Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt...”

"Pārsteidzošā patiesība par karalieni Rakelu"
"Pārsteidzošā patiesība par karalieni Rakelu" Foto: publicitātes

Notiks geju un lesbiešu Kino dienas

Nedēļas nogalē, no 8. līdz 10. oktobrim, kinoteātrī "K.Suns" jau piekto reizi norisināsies lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" rīkotās Kino dienas. Pirmajā Kino dienā "K.Suns" būs skatāma 2004.gada Spānijā tapusi filma "Lācēns" (Cachorro) un šogad Brazīlijā tapusi filma "Nolādēti savādāka Sanpaulu" (Fucking Different Sćo Paolo). 9.oktobrī kinoteātrī tiks demonstrēta 2007.gada somu dokumentālā filma "Turies" un 2009.gada beļģu filma "Kur sievietes nav bijušas". Tāpat šajā dienā notiks 2004.gada Krievijas filmas "Es tevi mīlu", 2007.gada spāņu filmas "Divi skatieni" (Dos miradas), 2001.gada ASV drāma ar komēdijas elementiem "Uzsildītājs" (The Fluffer) un 2006.gada Brazīlijas dokumentālās filmas "Čikitas meitas" (As filhas de Chiquita) seanss. Kino dienu pēdējā dienā "K.Suns" tiks demonstrēta filma 2008.gada drāma "Pārsteidzošā patiesība par karalieni Rakelu" (The Amazing Truth About Queen Raquela), 2009.gada Izraēlas filma "Nolādēti savādāka Telaviva" un 2007.gadā Lielbritānija tapusī drāma ar komēdijas elementiem "Šūpuļdziesma".

Pirmizrādes kino

Foto: publicitātes

Detektīvi Dansons un Haismits ir izcilākie un visu mīlētākie policisti, nav lietas, kuru viņi nespētu atrisināt, un nav ļaundaru, kas spētu izsprukt no viņu nagiem. Blakus viņu galdam policijas birojā sēž cits policistu pāris - Gembls un Hoics, kuri nav nekādi varoņi, jo ikdienā formē papīrus vai datorā spēlē pasjansu. Taču jebkuram policistam pienāk diena, kad jāpārspēj pašam sevi. Lomās: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Eva Mendes, Michael Keaton, Dwayne "The Rock" Johnson, Samuel L. Jackson, Steve Coogan, Ray Stevenson, Lindsay Sloane. Režisors: Adam McKay

Foto: publicitātes

Lieliska aktieru spēle un psiholoģiska spriedze apvienojumā ar sarežģītas dzīves mīklas atrisinājumu padara filmu par aizraujošu un neaizmirstamu piedzīvojumu. Džeks Meiberijs ir nosacītas pirmstermiņa atbrīvošanas inspektors, kas vienmēr bijis lojāls pret noziedzniekiem, kas nožēlo nodarīto, un palīdzējis viņiem saīsināt soda termiņus. Stouns ir rūdītais noziedznieks. Notiesāts mūža ieslodzījumam, viņš nezaudē cerības iziet brīvībā. Lusita - Stouna skaistā sieva, kas pavedina Džeku un cenšas manipulēt ar viņu, lai panāktu Stouna atbrīvošanu. Džeks ir grūtas izvēles priekšā: palikt uzticīgam saviem pienākumiem, sagraujot savu ģimeni, vai saglabāt ģimeni, bet izlaist slepkavu brīvībā. Un jo tālāk, jo grūtāk ir izlemt. Lomās: Roberts de Niro, Edvards Nortons, Mila Jovoviča. Režisors - Džons Kerans.

Foto: publicitātes

Divi nepārspēti mākslinieki - maestro Džeimss Līvains un režisors Roberts Lepāžs apvieno spēkus, lai radītu satriecošu jaunu Nībelungu gredzena cikla iestudējumu Metropolitēna operai. Ciklu aizsāk Reinas zelts – Vāgnera episkās drāmas prologs. Nībelungu gredzens nav vienkārši stāsts vai operu cikls, tas ir kosmoss,” apgalvo Lepāžs, kas šajā pasaulē lielākajā opermākslas ceļojumā ienes novatoriskas tehnoloģijas un savu paša fantastisko izdomu. Neparasta tēlotāju sastāva priekšgalā galveno – Votāna lomu pirmoreiz Metropolitēna operā dzied Brins Tervels.

Foto: publicitātes

Astoņus gadus vecais puika Nemo stāv uz dzelzceļa perona, no kura tūdaļ aties vilciens. Viņam jāizdara neiespējama izvēle: braukt līdzi mātei vai palikt pie tēva. Līdzīgi "taureņa efektam" viņa lēmums var noteikt visai atšķirīgus dzīves ceļus. Sirmā vecumā Nemo, atceroties savu dzīvi, iztēlojas laulību ar Elisu un abu trīs bērnus. Taču viņš tikpat labi redz sevi kā veiksminieku, kurš precējies ar Džeinu un sasniedzis visu, ko dzīvē kārojis - naudu, veiksmi, lielu baseinu, taču nekas no tā viņam nav svarīgs. Trešais Nemo cer satikt savu mīlestību Annu, ar kuru viņš tika izšķirts pusaudža vecumā. Atmiņas jaucas ar iztēli, un Nemo vairs nav pārliecināts, kas bijusi realitāte un kas iztēle...
Lomās: Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger, Allan Corduner. Režisors - Jaco Van Dormael.

TV šovi nedēļas nogalē

9. oktobrī plkst 20.35 LNT kanāla tiešraidē no "Sapņu fabrikas" būs iespēja vērot TV šovu "Latvijas Zelta talanti 2010".

10. oktobrī plkst. 20.15 LNT tiešraidē tiks translēts TV šovs "Dziedošās ģimenes".

Arī 10. oktobrī plkst. 20.30 TV3 tiešraidē būs vērojams šovs "Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas".

PAR PĀRĒJĀM ATPŪTAS IESPĒJĀM SKATIES TVNET SADAĻĀ "NOTIKUMI". KĀ ARĪ KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT KĀDU CITU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu