Mūzikls "Robinsona dārgumi" ir sācies (23)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Muzikālais piedzīvojums par leģendām apvīto Brazīlijas tirgoni Robinsonu Kruzo aizvedīs skatītājus uz Salvadoru un neapdzīvotajām salām Čīles piekrastē 17. gadsimta vidū.

Krāšņais mūzikls šovasar tiks izdzīvots desmit Latvijas pilsētās.

Muzikālais piedzīvojums par leģendām apvīto Brazīlijas tirgoni Robinsonu Kruzo aizvedīs skatītājus uz Salvadoru un neapdzīvotajām salām Čīles piekrastē 17. gadsimta vidū. „Sestdien būs pienākusi tā diena, kad divarpus stundu garumā sapņi pārvērtīsies realitātē, kad senajos rakstos lasītie stāsti par pirātiem pārtaps īstenībā, kad dzirdētie nostāsti par neiedomājamu ļaunumu iepīs savos tīmekļos, kad zīmējumos skatīti mežoņi sekos pa pēdām un tai pat laikā ilgas pēc vienīgās un īstās mīlestības sāks piepildīties. Tāds ir šīs izrādes uzdevums – caur piedzīvojumiem parādīt galvenā varoņa Robinsona iekšējos pārdzīvojumus. Mūzikls ir skaista un krāšņa piedzīvojumu pasaka, kurā atrodamas arī ļoti vērtīgas dzīves patiesības. Un nu esam gatavi to spēlēt,” stāsta režisors Voldemārs Šoriņš.

Robinsona Kruzo lomā ir iejuties Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks: „Esmu sapratis, kas ļāva Robinsonam Kruzo izdzīvot uz noslēpumainās salas. Ne jau mantas, ko izskaloja jūra, bet ticība, cerība un mīlestība. Atminos, kā mēģinājumu sākumā kādā intervijā teicu, ka pats nekad nevarētu dzīvot uz vientuļas salas. Tagad, pirmizrādes priekšvakarā, esmu sapratis, ka varētu. Tik dziļi esmu saaudzis ar šo varoni.” Savukārt, izcilā aktrise Olga Dreģe stāsta, ka sen nav jutusies tik pacilājoši: „Esmu aizrāvusies (smejas)! Noslēpumainā sala mani ir pārņēmusi savā varā un es šai sajūtai ļaujos, jo kas gan aktierim var būt brīnišķīgāk, kā vasaras vakarā spēlēt brīvā dabā aizraujošu muzikālu stāstu. „Robinsona dārgumi” ir iznākusi grezna brīvdabas izrāde, kādas Latvijā ir ārkārtīgs retums. Ne tikai pēdējos gados, bet vispār. Ar satraukumu un nepacietību gaidu sestdienas vakaru.”

Piedzīvojumu mūziklu „Robinsona dārgumi” sarakstījuši komponists Raimonds Tiguls un dramaturgs Kārlis Anitens. Izrādes režisors ir Voldemārs Šoriņš, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks. Lomās – Artis Robežnieks, Aija Dzērve, Sarmīte Rubule, Olga Dreģe, Normunds Rutulis, Gints Grāvelis, Jolanda Suvorova, Gunārs Placēns, Chilli, Elizabete Zagorska, Gvido Linga, Roberto, Voldemārs Šoriņš, Inese Nagle, Dainis Porgants, Candy, Gundars Silakatiņš, Gunārs Kalniņš, Andris Daņiļenko, Kaspars Zlidnis, Uģis Liepiņš, Raimonds Romuss un Svetlana Muižniece.

Trešdien un ceturtdien Rīgas kinostudijā noris mūzikla ģenerālmēģinājumi, bet jau piektdien no rīta Ventspilī sāksies skatuves, gaismu un skaņu konstrukciju uzbūve. Divarpus stundu ilgajā mūziklā ir vairāk nekā 34 muzikālie numuri, kuriem visiem veidota Brodvejas stila horeogrāfija. Izrādes sākums ir plkst. 21:00, bet skatītāji aicināti jau no plkst. 19:00, kad sāksies īpaša izklaides programma Brazīlijas stilā. Pēc izrādes līdz rīta gaismai – nakts balle kopā ar grupu „Lauku Muzikanti” un DJ. Japāni. Biļetes cena uz pirmizrādi iepriekšpārdošanā Ls 2,00 , izrādes dienā – dārgāk. Biļetes cenā iekļauta izklaidējošā programma, mūzikls un nakts balle. Pārējās izrāžu norises vietās sēdvietas ir numurētas un nopērkamas iepriekšpārdošanā. Sēdvietu cena sākas no Ls 4,00. Stāvvietas cena – Ls 3,00. Biļetes nopērkamas „Biļešu paradīze” kasēs vai pie oficiālajiem mūzikla biļešu izplatītājiem visā Latvijā.

Pirmizrādes dienā klajā nāks arī dubultalbums CD formātā ar visām dziesmām no mūzikla, Internetā aplūkojama arī mūzikla „Robinsona dārgumi” mājas lapa - www.robinsonadargumi.lv

Pirmizrādei Ventspilī, Jūras svētku ietvaros (08.07.) sekos izrādes Jelgavā (15.07.), Saulkrastos (21.07.), Talsos (29.07.), Alūksnē (05.08.), Bauskā (18.08.), Cēsīs (19.08.), Saldū (26.08.), Ogrē (03.09.) un Rēzeknē (09.09.).

Skatītāju ērtībai pēc izrādēm Jelgavā, Saulkrastos, Cēsīs un Ogrē uz Rīgu norīkoti papildu vilcieni, kas aties apmēram 40 minūtes pēc izrādes beigām.

A/s „Pasažieru vilciens” informē, ka papildus vilciens norīkots šādos maršrutos un datumos: 1) Jelgava – Rīga naktī no 15. jūlija uz 16. jūliju ar atiešanas laiku no Jelgavas apmēram plkst. 0:30 ar visām pieturām; 2) Saulkrasti – Rīga naktī no 21. jūlija uz 22. jūliju ar atiešanas laiku no Saulkrastiem apmēram plkst. 0:30 ar visām pieturām, izņemot pieturas Inčupe un Garupe; 3) Cēsis – Rīga 19. augustā ar atiešanas laiku no Cēsīm apmēram plkst. 23:30 ar visām pieturām, izņemot pieturas Melturi, Silciems un Baltezers; 4) Ogre – Rīga 3. septembrī ar atiešanas laiku no Ogres apmēram plkst. 23:30 ar visām pieturām, izņemot pieturas Dārziņi, Rumbula un Gaisma.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu