Pārdod leģendāro Losandželosas kinoteātri "Grauman's Chinese Theatre"

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta Video

Kompānija "Warner Bros." un ASV mediju koncerns "Viacom" līdzās citiem kinoteātriem nolēmuši pārdot Losandželosas kinoteātri "Grauman's Chinese Theatre", kas kopš tā atvēršanas dienas 1927.gadā kļuvis par Holivudas centru.

Pie kinoteātra Holivudas bulvāra cementā savu pēdu un plaukstu nospiedumus atstājušas vairāk nekā 200 slavenību, sākot ar Betu Deivisu, Avu Gārdneri un beidzot ar Ediju Mērfiju un Harisonu Fordu. Katru gadu tūkstošiem tūristu dodas uz kinoteātri, lai ieliktu savas plaukstas cementā, kur savus nospiedumus atstājušas viņu iecienītākās slavenības.

"Ir patīkami iedomāties cilvēkus, kas šeit gadu gaitā ir bijuši. Kinoteātris ir pievilcīgs tā bagātās vēstures dēļ," ziņu aģentūrai "Reuters" atzina pie vēsturiskās celtnes sastaptā tūriste Sūzana Makalistere.

"Tā ir vēsture. Ir visai satriecoši ielikt savu plaukstu nospiedumā, ko atstājusi Šērlija Templa vai mūsdienu slavenības, vai cilvēki no senas pagātnes," sacīja cita tūriste Elizabete Diasa.

1927.gada 18.maijā atklātais kinoteātris, kura īpašnieks bija impresārijs Sids Graumanis, tika pārdots 1973.gadā uzņēmējam Tedam Mannam, kas to pārdēvēja par "Mann’s Chinese Theatre". Sākotnējo nosaukumu teātris atguva 2001.gadā. "Warner Bros." un "Viacom" piederošā kompānija "Cinemerica", kas pārvalda Manna kinoteātru ķēdi, plānoja pārdot vairākus kinoteātrus uzreiz, tomēr nolēma, ka teātru pārdošana pa vienam būs izdevīgāka. "Jau kādu laiku uzņēmums izrādīja interesi pārdot vairākus Losandželosas kinoteātrus, tomēr pašreiz viņi ir izvēlējušies citu pieeju – pārdot tos pa vienam. Domāju, ka Graumaņa teātris atradīs pircēju,” norādīja kinoindustrijas žurnāla "The Hollywood Reporter" galvenā redaktore Elizabete Gaidere. "Kaut gan piedzīvojam recesiju, nedomāju, ka pārdot kinoteātri būs grūti. Tā ir Meka, un neviens to noteikti nenojauks. Kaut gan Losandželosā viss tiek ātri nojaukts, nedomāju, ka drīzumā uz Holivudas bulvāra ietveres varēs redzēt urbjmašīnas."

Summa, par kādu kinoteātri varētu pārdot, netiek atklāta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu