Robinsona dārgumu meklēšana ir sākusies (160)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai lieliski sagatavotos šīs vasaras lielākā brīvdabas mūzikla „Robinsona dārgumi” pirmizrādei, kas notiks 8. jūlijā Ventspilī, Jūras svētku ietvaros, izrādes iestudēšana jau sākusies.

Īsi pirms mēģinājumu sākšanās Rīgas kinostudijā, galveno varoņu spēlētāji sanāca kopā un režisora Voldemāra Šoriņa vadībā atklāja tēlu raksturus un tērpus fotokamerai, kā arī pārrunāja tēlu sižetisko virzību darbā. Paralēli sagatavošanas darbam sākusies arī biļešu iepriekšpārdošana. Ņemot vērā „Izklaides producentu apvienības 7” pagājušā gada pieredzi ar „Vella kalpiem”, šogad uz krāšņo vasaras brīvdabas izrādi iespējams iegādāties sēdvietas. Tas gan jādara laikus, jo, kā zināms, sēdvietu skaits brīvdabas estrādēs ir ierobežots.

„Vēl netuvojies viņai, Andrē! Pavisam drīz tu iegūsi ne tikai manu meitu, bet visas Robinsona Kruzo bagātības. Apvaldi dusmas un ļauj Karlotai nospēlēt kvēlu mīlestību pret savu vīru. Sarmīt, tas ir, Karlotiņ, paplet pirkstiņus – būs seksīgāk,” noskaņu fotosesijā lieliski uzbur Robinsona intrigu pilnā sievasmāte Amirisa – izcilā Dailes teātra aktrise Olga Dreģe, un pēc darba fotokameras priekšā turpina: „Ir tik viegli darboties Rīgas kinostudijā, jo šeit man pazīstams ik stūrītis. Turklāt izrādes producenti nopietni pieiet izrādes sagatavošanai – gluži kā senos laikos kinostudijā, tāpēc aktieriem ir ļoti viegli. Ilgi nav nācies piedalīties projektā, kur viss tiktu organizēts tik savlaicīgi. Līdz pirmizrādei vēl divarpus mēneši, bet mums jau ir gatavi kostīmi! Un tas ļoti palīdz gatavot lomu. Paskat, kādi man zābaciņi, kāda kleita, kāda cepure – viss asins sarkans un melns! Ilze Vītoliņa ir lieliski izpratusi manas varones būtību – cik skaudri un nežēlīgi ir tad, ja cilvēks pagātnes saites stiepj līdzi visu dzīvi.”

Robinsons Kruzo, kuru spēlēs Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks, arī priecājas par savu kostīmu un secina, ka pirmā kopā sanākšana ir tikpat radoša kā pērn „Vella kalpos”. „Patiešām ir sajūta, ka šodien ir sākums vienam lielam piedzīvojumam, ko izdzīvosim deviņās Latvijas pilsētās. Brīvdabas izrādei ir īpašs šarms, tāpēc tuvāko mēnešu smagais un grūtais darbs pie izrādes mēģināšanas mani itin nemaz nebaida. Šīs ir jau trešā „Izklaides producentu apvienības 7” izrāde, kurā piedalos, un radošā dzirksts organizatoros plaiksnī aizvien spožāk un spožāk. Tas dod spēku un atbildību arī aktieriem un mūziķiem. Šeit strādājot, jāizmirst jēdziens „haltūra.””

„Arī šim mūziklam ir sava īpaša aura – tā notiek ik reizi, kad viss tiek būvēts no jauna, nevis nopirkts kaut kas gatavs no ārzemēm vai mīcīts vecais. Tas ir interesanti. Pagājušā gadā „Vella kalpos” es biju Lēne, šovasar būšu cilvēkēdāju princese Acija un nevaru vien sagaidīt, kad sāksies mēģinājumi. Es jau domās redzu dūmakā tīto noslēpumaino salu un visas tās kulta dejas, ko Raimonda Tigula mūzikas pavadībā mums iestudēs horeogrāfs Alberts Kivlenieks,” stāsta dziedātāja Chilli.

„Robinsona dārgumu” kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, kura veidojusi tērpus daudzām krāšņām izrādēm Dailes teātrī, kā arī „Izklaides producentu apvienības 7” mūziklam „Autoplanēta”, stāsta: „Veidot kostīmus „Robinsona dārgumiem” bija viegli, jo Kārļa Anitena uzrakstītais darbs ir interesants un aizraujošs – no vienas puses civilizētie, visvisādu problēmu pārņemtie salvadorieši, no otras puses – komiskie, apolitiskie, bet tajā pašā laikā draudīgie cilvēkēdāji un pa vidam vēl pirāti, kas rezultātā dod tādu dienvidniecisku un noslēpumainu noskaņu. Brīvdabas izrādei ir vajadzīgas košas un dzīvīgas krāsas, nepārprotams tēlu raksturojums kostīmos, vieglums un gaisīgums. Es ceru, ka man tas ir izdevies.”

Piedzīvojumu mūziklu „Robinsona dārgumi” sarakstījuši Raimonds Tiguls un Kārlis Anitens. Izrāde atklās dienvidnieciskais kaislības un galvu reibinošus piedzīvojumus ceļā uz visdārgāko – mīlestību. Uz skatuves stāstu izdzīvos visai raiba aktieru, mūziķu un komiķu komanda. Robinsonu Kruzo spēlēs Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks. Robinsona liktenīgo sieviešu lomas uzticētas Aijai Dzērvei un Sarmītei Rubulei. Intrigās un piedzīvojumos piedalīsies arī Olga Dreģe, Normunds Rutulis, Gints Grāvelis, Roberto, Voldemārs Šoriņš, Inese Nagle no grupas „Los Amigos”, Dainis Porgants, Candy, Gundars Silakaktiņš un Cash. Savukārt, kolorīto cilvēkēdāju cilti spēlēs „Vella kalpu” szvaigznes Gunārs Placēns, Jolanda Suvorova un Chilli, kā arī Elizabete Zagorska, Andris Daņiļenko, Gunārs Kalniņš, Kaspars Zlidnis no grupas „Gain Fast” un Elīna Vāne, bet pirātu vadoņa loma uzticēta rokmūziķim Gvido Lingam.

Pirmizrādes dienā klajā nāks arī dubultalbums CD formātā ar visām dziesmām no mūzikla, bet jau maijā Latvijas radiostacijās nonāks izrādes singli. 1. maijā internetā tiks atklāta arī mūzikla „Robinsona dārgumi” mājas lapa - www.robinsonadargumi.lv

Mūzikla singlu kolekcijā iekļautas piecas dziesmas: „Salvadora”, „Vējiņš pūtīs, namiņš kritīs”, „Šurpu, turpu”, „Mīlestība – pasaule brīva” un „Mājās”. „Singlu kolekcija dos ieskatu gandrīz visos muzikālajos virzienos, kas būs dzirdami izrādē. Ilgi domājām, vai iekļaut izlasē arī roku, ko izpilda Gvido Linga, taču dziesma ir garāka nekā radio formātos pieņemts. Bet viss pārējais ir pārstāvēts – latīņamerikāņu skanējums dziesmā „Salvadora”, aukstasinīgs pops dzirdams dziesmā „Vējiņš pūtīs, namiņš kritīs”. Tāds īstens tautā dungojamais gabals ir mežoņu dziedātais „Šurpu, turpu”, lirisko balāžu motīvu izlasē pārstāv dziesma „Mīlestība – pasaule brīva”, bet izlases vadošais singls ir pozitīvas emocijas raisošā fināldziesma stilizētos disko ritmos „Mājās!”, ko izpilda visi izrādes dalībnieki,” dziesmas raksturo Raimonds Tiguls.

Topošā mūzikla režisors ir Voldemārs Šoriņš, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks. Pirmizrādei Ventspilī (08.07.) sekos izrādes Jelgavā (15.07.), Saulkrastos (21.07.), Talsos (29.07.), Alūksnē (05.08.), Bauskā (18.08.), Cēsīs (19.08.), Saldū (26.08.) un Ogrē (03.09.).

Izrādes apmeklētājiem tiek piedāvāta līdz šim nebijusi iespēja – iegādāties biļetes, kas brīvdabas estrādēs garantēs sēdvietas. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, bet pērnā gada pieredze liecina, ka izrādi apmeklēs ļoti daudz skatītāju, organizatori aicina sēdvietu biļešu iegādi neatstāt uz pēdējo brīdi. Sēdvietu biļešu cena ir no Ls 4,00 līdz Ls 6,00 un biļetes būs pieejamas maija sākumā. Ieejas biļetes cena (stāvvieta) vēl līdz 1. maijam maksā Ls 2,00, no 1. maija Ls 3,00. Izrādes apmeklētāju ērtībai no 1. maija visā Latvijā sāks darboties „Robinsona dārgumu” oficiālie biļešu izplatītāji, par kuriem plašāk informācija lasāma reģionālajos laikrakstos. Biļetes uz mūziklu nopērkamas arī „Biļešu paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

Komentāri (160)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu