Anna Marija Sigmunde “Jautājumi un atbildes par Ādolfu Hitleru” (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds ATĒNA laidis klajā Annas Marijas Sigmundes grāmatu “Diktators, dēmons, demagogs. Jautājumi un atbildes par Ādolfu Hitleru”. No vācu valodas tulkojusi Silvija Brice.

Ādolfa Hitlera personības fascinējošā ietekme mūsdienās vairs nav izprotama pilnībā. Taču to, ka viņš atstājis iespaidu uz daudziem laikabiedriem ar visdažādāko izcelsmi un izglītības līmeni, pierāda neskaitāmas liecības. Šodien rodas jautājums, kāpēc neviens nestājās ceļā Hitlera nākšanai pie varas?

Hitlera izcelsme un jaunības gadi ir devuši vielu nebeidzamām spekulācijām. Tagad detalizēti pētījumi un jauni informācijas avoti ir snieguši precīzus datus par viņa senčiem. Un kāpēc neviens nenogalināja Hitleru? Pret fīreru taču tika plānots vairāk atentātu nekā pret jebkuru citu politiķi pasaules vēsturē.

Vai sajūsmai par Hitleru bija iespējams pretoties? Kāpēc Hitlers sajūsmināja tik daudzus vāciešus? Kāpēc Hitlers dzēsa savas izcelsmes pēdas? Vai Hitlers tiešām ir dzīvojis Vīnes bezpajumtnieku patversmē? Vai Hitlera izcelsme nav neskaidra, apšaubāma un nabadzības apzīmogota?

Gadu desmitus pēc Trešā Reiha bojāejas šie jautājumi joprojām nodarbina cilvēkus.

Anna Marija Zigmunda (Anna Maria Sigmund) — vēstures zinātņu doktore, Vīnes Universitātes Austrijas vēstures institūta darbiniece un žurnāliste, kas raksta par vēstures tematiem, — atbild uz šiem bieži uzdotajiem jautājumiem īsi un konkrēti, pamatojoties arī uz jauniem, līdz šim nezināmiem avotiem.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu