Uma Tūrmane taps par mūķeni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Holivudas zvaigzne Uma Tūrmane spēlēs galveno lomu kinostudijas "Caspian Pictures" drāmā "Girl Soldier", tēlojot mūķeni, kas palīdz izglābt 140 nolaupītas Ugandas skolnieces.

Filmu režisēs neatkarīgais kinorežisors un producents Vils Raī. Scenārija autores ir Stefanija Pinola un Karena Kronera.

Filmas sižets balstīts uz kanādiešu žurnālistes un rakstnieces grāmatu "Stolen Angels", kas vēsta par reāliem notikumiem 1996.gadā, kad Ugandā bruņotu cilvēku grupa nolaupīja internātskolas meitenes, lai padarītu viņas par karotājām un seksa verdzenēm. Internātskolas skolotāja, māsa Kerolaina izsekoja laupītājus, un, nonākusi viņu nometnē, viņa pieprasīja meitenes atbrīvot. No 140 meitenēm tika atdotas tikai 110, tāpēc turpmākos gadus viņa veltīja pārējo meiteņu un citu nolaupīto bērnu atbrīvošanai, cīņai apvienojot vecākus, valdību, ANO un pāvestu.

"Šī ir tāda filma, kura vienkārši ir jāuzņem," atzina Tūrmane. "Es nespēju aptvert, kā šodien bērnu karavīru izmantošana Rietumu medijos paliek gandrīz nepamanīta."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu