Mūziķi un aktieri vienojas, lai atbalstītu Medni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

"Šodien ārā saulains laiks, kāds būs vakarā, kāds būs naktī..." pirms daudziem gadiem dziedāja Arnis Mednis un viņa grupa ODIS. Nu šī un arī daudzas citas dziesmas skanēs jau šovakar, 8.novembrī, Nacionālajā teātrī notiekošajā atbalsta koncertā mūziķim Arnim Mednim, kurš lēni un neatlaidīgi veseļojas pēc nesen pārciestās smagās slimības. Protams, arī koncerta nosaukums būs "Šodien ārā saulains laiks".

Teātra darbinieku savienības, Latvijas Nacionālā teātra un mūziķu veidotais koncerts solās būt patiešām krāšņs, jo tajā solījusi piedalīties patiešām spilgta latviešu mūziķu plejāde - Ance Krauze, Aija Vītoliņa (Amber), Linda Leen, Olga Rajecka, Jānis Stībelis ar grupu, Igo, Normunds Rutulis, Uldis Marhilēvičs un vēl, un vēl.

Protams, neiztiks arī bez Nacionālā teātra dziedošajiem aktieriem Ditas Lūriņas, Mārča Manjakova, Aināra Ančevska, Annas Klēveres, Daces Bonātes, Zigurda Neimaņa, Mārtiņa Brūvera, Egila Melbārža un Karīnas Tatarinovas, jo koncertā skanēs ne tikai Arņa Medņa komponētās un izpildītās dziesmas, bet arī viņa komponētā mūzika Nacionālā teātra izrādēm "Pepija" un "Superdetektīvs Blumkvists".

Koncerta muzikālā virsvadība uzticēta mūziķim Kristapam Krievkalnam, kurš par šo koncertu un tā idejas tapšanu intervijā portālam TVNET teic: "Viss bija gaužām vienkārši: man piezvanīja aktieris un režisors Jānis Kaijaks un vaicāja, vai varu palīdzēt noorganizēt koncerta otro daļu. Tā nu savācāmies visi draugi un sākām visu darīt, un tas arī viss." Kristaps atminas, ka runa par Arnim veltītu labdarības koncertu bijusi jau sen, taču līdz šim nebija izdevies to noorganizēt.

Taujāts par savu uzdevumu koncerta gatavošanā, mūziķis stāsta, ka koncertam nepieciešamās dziesmas galvenokārt atlasījis Arnis Mednis pats, dziedātājus koordinējusi Arņa sieva Iveta, savukārt viņš nedaudz pārveidojis dažas dziesmas un kopā ar savu grupu gādās par koncerta muzikālo pavadījumu. "Ko gan es gribētu uzsvērt - ka visi koncerta mēģinājumi ir apvīti ar tādu labu auru.

Mēs pat īsti neanalizējam, vai kaut ko mainīt vai ne. Vienkārši spēlējam tā, lai pašiem patiktu."

Taujāts, vai Arnis pats koncertā kāps uz skatuves un muzicēs kopā ar draugiem, Kristaps nopūšas: "Pēc tādām slimībām ir tā, ka... Nu, gribēt viņš grib. Vai Arnis varēs to izdarīt - tas vēl ir jautājums. Tomēr mēs ceram uz to labāko."

Kristaps neslēpj - ir labi, ka kolēģi šādi spēj savākties un solidarizēties, lai palīdzētu nelaimē nonākušam draugam. "Taču man ir prieks par ko citu - ka ir ļoti daudz cilvēku, kuri ne uz ko nav jāpiespiež, kuri var sanākt un izdarīt labu darbu vienkārši tāpat. Tā ir tā vērtība, ko nevajadzētu pazaudēt! Šajā gadījumā: atnākt uz koncertu, nodziedāt un vienkārši justies labi."

Koncerta muzikālais vadītājs Kristaps Krievkalns
Koncerta muzikālais vadītājs Kristaps Krievkalns Foto: TVNET

Par patīkamu pārsteigumu parūpējusies arī ierakstu kompānija "Mikrofona ieraksti", koncerta dienā solot laist klajā albumu "Šodien ārā saulains laiks" ar 20 Arņa Medņa populārākajām sarakstītajām un izpildītajām dziesmām. Lai šo projektu īstenotu, šoreiz nācies apvienoties divām mūzikas izdevniecībām - "Platformai" un "Mikrofona ierakstiem", taču, pēc "Mikrofona ierakstu" direktores Elitas Mīlgrāves teiktā, šāda sadarbība pavisam noteikti sevi ir attaisnojusi.

"Albums, pateicoties atbalstītājiem, ir tapis ļoti īsā laikā. Guntars Račs, kurš virza šā dziesmu albuma izdošanu, ir kļuvis par īstu Šerloku Holmsu, jo viņam ir jālieto detektīva prasmes, lai atrastu visus dziesmu ierakstus. Līdzīgi kā labam kurpniekam, kuram pašam nav kurpju,

arī labiem mūziķiem pašiem nav savu ierakstu,

tādēļ Račam ir ticis tas grūtais uzdevums sarūpēt dziesmas Medņa visu laiku labāko dziesmu albuma izdošanai," stāsta Elita Mīlgrāve, uzsverot - tā kā albuma izdošanai ir atrasti atbalstītāji, visi ienākumi no albuma tiks veltīti Arņa Medņa veselības uzlabošanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu