Klavierkvarteta «Quadra» koncertā «Utkins. Vasks. Dzenītis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Rīgā un Ventspilī notiks klavierkvarteta «Quadra» koncerts «Utkins. Vasks. Dzenītis», kurā pirmatskaņojumu piedzīvos Madaras Pētersones skaņdarbs «Multiverss», informē festivāla «Latvijas Jaunās mūzikas dienas» producente Maija Klotiņa. Vienā koncerta programmā līdzās nostatīti komponisti - meistari un mācekļi -, kuru pēctecība izsekojama līdz pat latviešu mūzikas pirmsākumiem. Koncertā skanēs arī Pētera Vaska, Andra Dzenīša un Valentīna Utkina mūzika.

Līdz šim Utkina, kurš pats skolojies pie Latvijas Konservatorijas dibinātāja Jāzepa Vītola, vārds pieminēts saistībā ar viņa pazīstamajiem skolniekiem, kuru vidū ir tādi latviešu mūzikas grandi kā Vasks, Arturs Maskats, Pēteris Plakidis un citi, taču viņa paša daiļrade palikusi ēnā.

Koncertā tiks pievērsta uzmanība arī Vaska agrīnākiem darbiem, šoreiz atklājot vairāk muzikālas atļaušanās un eksperimentu.

Savukārt Pētersone, kura studējusi kompozīciju pie Dzenīša, stāstīja, ka jaundarba «Multiverss» ideja radusies, iedvesmojoties no teorijām par vairākiem vienlaicīgi pastāvošiem Visumiem un atklājumiem, kas tiek veikti kosmosa izpētes jomā.

Klavierkvarteta «Quadra» sastāvā muzicē «Sinfonietta Rīga» un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi - vijolnieks Arvīds Zvagulis, čellists Kārlis Klotiņš, altists Pēteris Trasuns un pianists Rihards Plešanovs.

Koncerts «Utkins. Vasks. Dzenītis» 11. martā plkst.19 notiks Rīgas Latviešu biedrības namā, bet 13.martā plkst.17 Ventspilī, Pārventas bibliotēkā.

Klavierkvarteta «Quadra» koncerts notiks Latvijas Komponistu savienības rīkotā festivāla «Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2016» programmā. Festivāla «Latvijas Jaunās mūzikas dienas» programma, kas veltīta latviešu komponistu darbiem, būs baudāma līdz 31.martam. Festivālā pirmatskaņojumu piedzīvos deviņi kamermūzikas un simfonisko žanru opusi. Apmeklētājiem būs pieejama daudzveidīga muzikālā un izglītojošā programma 12 dažādos pasākumos Rīgā, Ādažos, Dobelē un Ventspilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu