Notiks pirmais tvīda brauciens Rīgā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros 18. septembrī Latvijas veclaiku divriteņu klubs un Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments sadarbībā ar Rīgas domes satiksmes departamentu un pasaulslaveno velosipēdu zīmolu "Ērenpreiss" pirmo reizi Rīgā organizē divriteņu Tvīda braucienu, kur aicināti piedalīties visi velobraucēji retro stila tērpos, informē RTU Studentu parlamenta pārstāvji.

Pulcēšanās ar visiem velosipēdiem sāksies no pulksten 14:00 atklātajā autostāvvietā pie i/c "Olympia". Tvīda brauciens (no angļu valodas "Tweed Run") ir neformāla velokultūras kustība, kuras galvenā tradīcija ir divriteņu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāds brauciens notika Londonā 2009. gadā. Tas guva lielu atzinību un vēlāk strauji izplatījies visā pasaulē.

Latvijā pirmo Tvīda braucienu Latvijas veclaiku divriteņu klubs rīkoja šā gada maijā Liepājā, kur piedalījās ap 100 dalībnieku. 18. septembrī divriteņi iekaros arī Rīgas ielas!

"Tā kā Latvijā savulaik bija ļoti attīstīta velosipēdu ražošana un darbojās vairākas lielas rūpnīcas, tajā skaitā Gustava Ērenpreisa velosipēdu fabrika,

ar Tvīda brauciena rīkošanu vēlamies parādīt un atdzīvināt Latvijas spilgtās riteņbraukšanas tradīcijas,"

komentē Latvijas veclaiku divriteņu kluba vadītājs Toms Ērenpreiss.

"Kaut arī Tvīda brauciens ir īpaši orientēts uz veclaicīgajiem un pilsētas divriteņiem, jebkura velosipēda īpašnieks ir laipni aicināts piedalīties. Galvenais, lai būtu padomāts par retro tērpu, jo to novērtēsim arī brauciena beigās, izvēloties Tvīda brauciena karali un karalieni."

Tvīda brauciens sāksies pulksten 16:30, no i/c "Olympia" maršruts vedīs cauri visai Pārdaugavai (Daugavgrīvas iela, Kalnciema kvartāls, Arkādijas parks) līdz pat Esplanādei. Taču jau no pulksten 14:00 notiks dažādas interesantas aktivitātes. Varēs pielabot savu divriteni "Ērenpreisa" darbnīcā, izveidot veclaicīgu frizūru, izpušķot savu divriteni un arī nofotografēties. Varēs arī aplūkot senos divriteņus kopā ar to braucējiem, un būs arī Tvīda polo paraugdemonstrējumi.

Brauciena noslēgums paredzēts laika posmā no 17:45 līdz 18:30. Tad notiks Tvīda karaļa un karalienes kronēšana, kā arī citu balvu pasniegšana. Pulksten 20:30 velodraugu klubā "Velozaurs" ar dejām 30. gadu mūzikas stilā notiks Tvīda brauciena noslēguma ballīte.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu