Vai Fīnikss pagriezis muguru pats saviem panākumiem? (8)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau rakstījām, ka pasaulē skatītāju uzmanību piesaistījusi jauna dokumentālā filma par amerikāņu aktieri Hoakinu Fīniksu (Joaquin Phoenix), kurā it kā attēlotas viņa pārmaiņas no novērtēta (divas "Oskara" nominācijas), veiksmīga aktiera uz bārdainu, nevīžīgu bomzi, kas nolēmis kļūt par reperi.

Filmas "I'm Still Here" režisors ir aktieris un Fīniksa māsasvīrs Keisijs Afleks (Casey Affleck), Bena Afleka (Ben Affleck) jaunākais brālis.

Minējumi par to, vai "I'm Still Here" ir patiess dokumentāls stāsts vai ironiska pseidodokumentāla filma, kas pasmejas par neiecietīgu un aprobežotu publiku, sākās jau ilgi pirms filmas demonstrēšanas. Karstas debates interneta vidē raisījās pēc "Gladiatora" zvaigznes ekscentriskās intervijas Deivida Letermena (David Letterman) raidījumā "Late Show with David Letterman" (skat. resursus) pagājušajā gadā, kad Fīnksa uzvedība radīja aizdomas, ka tas viss, iespējams, ir sīki izstrādāts priekšnesums.

"Es varu jums pateikt, ka tas nav nekāds joks,"

pēc filmas izrādīšanas pirmdien Venēcijā reportieriem paziņoja Afleks. "Man tas pat nebija ienācis prātā, līdz cilvēki sāka runāt par filmu," piebilda Afleks, kad viņam tika vaicāts, vai noteiktas ainas un filma kopumā ir patiesa.

Tiesa, Afleks neatklāja, vai atsevišķas filmā redzamās skandalozās epizodes ir īstas vai iestudētas.

Pats Fīnikss filmas preses konferenci neapmeklēja, taču, kā atklāja Afleks, viņš ir Venēcijā.

Vai nu patiesa, vai ne, filma "I'm Still Here" piedāvā ieskatu slavenības dzīvē un prātā. Cenšoties sadzīvot ar savu 2008.gadā pieņemto lēmumu pamest aktiermākslu un pievērsties hiphopa mūzikai, Fīnikss mēdz izturēties gan asprātīgi un loģiski, gan bērnišķīgi, agresīvi un pat paranoiski.

Atklātā filma ietver videomateriālu, kurā parādīts, kā viņš atklāti lieto narkotikas, meklē internetā eskorta meitenes, mājās uzņem prostitūtas, nolec no skatuves, lai uzbruktu kādam negatīvu uzskatu paudējam, un vemj.

Filmā piedalās arī repa zvaigzne Šons Kombs (Sean Combs), kurš vairākkārt noraidījis Fīniksa mēģinājumus sarunāt tikšanos, beidzot piekrīt noklausīties viņa hiphopa mūzikas demo ierakstu. Komba sejas izteiksme, klausoties demo ierakstu, ir viens no filmas būtiskākajiem momentiem, un Fīnikss dodas prom sadrūmis, kad Kombs atsakās producēt viņa ierakstu.

Jautāts par to, vai Kombs ticis iesaistīts jokā, Afleks atbildēja:

"Loma, ko viņš spēlēja Hoakina dzīvē, bija sliktu ziņu nesējs. Viņš bija veseris, kas sadragāja sapni. Tā taču nedaudz ir tēlošana."

Filmā parādās arī komiķis Bens Stilers (Ben Stiller), kurš ierodas pie Fīniksa, lai piedāvātu lomu savā jaunākajā filmā "Greenberg".

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu