Strauji samazinās izdoto grāmatu tirāžas (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējos gados strauji samazinās izdoto grāmatu tirāžas, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja SIA "Jānis Roze" direktore Ināra Beļinkaja.

"Ja pagājušā gadsimtā pirmie romāna "Vējiem līdzi" izdevumi iznāca vairāk nekā 100 000 eksemplāru tirāžā un dzejoļu krājumiem bija vidēji 40 000 liels metiens, tad šodien vidējā grāmatu tirāža ir 1000-1500," stāstīja Beļinkaja.

Lielākus metienus izdodas saglabāt tā saucamajiem bestselleriem, kuriem ir lielas reklāmas kampaņas un kuri ir saistīti ar filmām. "Taču grāmatu tirgotājs, pat izdodot ļoti labu grāmatu, nevar atļauties ieguldīt tādus līdzekļus reklāmā," norādīja uzņēmēja.

Vissliktāk patlaban klājoties dzejai un nopietnākai literatūrai, ko izdod, piemēram "Liepnieks un Rītups".

"Elitārais lasītājs vienmēr ir bijis, un nevar teikt, ka to skaits ir palicis mazāks, taču vidusmēra lasītājs kļūst ne tik prasīgs,"

uzskata Beļinkaja.

Savukārt atkārtotus metienus izdodas piedzīvot tādiem autoriem kā Umberto Eko, Paulu Koelju. Joprojām ir noturīga interese par pavārgrāmatām - pieprasījums ir pat lielāks, jo cilvēki daudz vairāk gatavo mājās, atzina SIA "Jāņa Rozes apgāds" direktore Renāte Punka.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu