"NME Awards 2008" nominācijas (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu grupa Arctic Monkeys izvirzīta visvairāk "Shockwaves NME Awards 2008" mūzikas balvām, ziņo "New Musical Express".

Grupa nominēta septiņās kategorijās, ieskaitot "Labākā britu grupa", "Labākais albums" un "Labākais skaņdarbs". Turklāt šī ir pirmā reize balvu vēsturē, kad kāda grupa nominēta tik daudz apbalvojumiem. Līdz šim rekords - sešas nominācijas - piederēja grupai "Kaiser Chiefs".

Iepriekšējos gados Arctic Monkeys NME balvu pasniegšanas ceremonijā jau ir veicies itin labi. Gan 2006. gadā, gan 2007.gadā grupa bija nominēta četrām balvām un no tām saņēma attiecīgi trīs un divas.

Šogad uz labiem panākumiem var cerēt arī grupas The Cribs, Klaxons un My Chemical Romance, kuras katra nominēta četrām balvām.

Savukārt skandalozā britu dziedātāja Eimija Vainhausa nominēta kategorijā "Gada rezgalis/nelietis", kurā nominēts arī Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns, bijušais premjerministrs Tonijs Blērs un Džordžs Bušs.

Vainhausa arī nominēta labākā solo mākslinieka kategorijā, kur viņai jāsacenšas ar Keitu Nešu, Džeku Penati, Džeimiju T. un Patriku Volfu.

Tomēr viņa arī izvirzīta sliktāk ģērbtā mūziķa balvai, kur viņai jāsacenšas ar bēdubrāli Pītu Dohertiju, kurš ironiskā kārtā nominēts arī labāk ģērbtā mūziķa kategorijā.

Labākās britu grupas kategorijā "Arctic Monkeys" sacentīsies ar "Babyshambles", "The Cribs", "Klaxons" un "Muse".

Savukārt labākā albuma kategorijā grupas sāncenši būs "Babyshambles", "The Enemy", "Klaxons" un "Radiohead". Sliktākā albuma kategorijā - Džeimss Blants, "The Hoosiers", Leona Lūisa, Mika un Britnija Spīrsa.

Par labākās ārzemju grupas godu cīnīsies "Arcade Fire", "Foo Fighters", "The Killers", "Kings Of Leon" un "My Chemical Romance", kas izvirzīta arī sliktākās grupas "lauriem", uz kuriem pretendē arī "30 Seconds To Mars", "Fall Out Boy", "The Hoosiers" un "Panic At The Disco".

Labākās jaunās grupas balvai nominētas: "The Enemy", "Foals", "Joe Lean And The Jing Jang Jong", "The Pigeon Detectives" un "The Wombats".

"Dievišķo ģēniju" ("Godlike Geniuses") balva šoreiz tiks piešķirta britu alternatīvās mūzikas veterāniem Manic Street Preachers.

Velsiešu grupa tiks godināta par izcilu, unikālu un novatorisku karjeru mūzikā.

Agrāk šo prestižo balvu saņēmušas tādas grupas kā "The Clash", "New Order" un "Primal Scream".

Tāpat kā balvu pretendentus, šā gada NME balvu ieguvējus balsojot noteiks žurnāla lasītāji.

Balva tiks pasniegta "Shockwaves NME Awards" ceremonijā, kas notiks 2008.gada 28.februārī Londonas klubā "IndigO2", turklāt pirmo reizi šo balvu vēsturē Dievišķo ģēniju godalgas saņēmēji uzstāsies ceremonijas Lielajā koncertā, kas notiks blakus esošajā arēnā "O2". Koncertā uzstāsies arī grupas "Bloc Party", "Klaxons" un "The Cribs".

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu