Foto: Atvadās no mūžībā aizgājušā baletdejotāja Rumjanceva

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien no plkst. 14.30 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē notika atvadīšanās no mūžībā aizgājušā baleta solista un pedagoga Andreja Rumjanceva.

Rumjancevs mūžībā aizgāja 53 gadu vecumā 28.novembrī.

Rumjancevs dzimis 1962.gada 14.septembrī Rīgā. Viņš bija baletdejotājs un pedagogs.

1980.gadā Rumjancevs absolvēja Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu. No 1980. gada līdz 2005. gadam viņš bija Latvijas Nacionālā baleta vadošais solists, pārliecinoši dejojot visu baleta repertuāru no klasikas līdz mūsdienu dejas izrādēm. Rumjancevs kolēģiem un skatītājiem paliks atmiņā kā Spānis «Bolero», Sindbads un Putns Ruhs «Tūkstoš un vienā naktī», Berendo «Kam skanēs zvans», Zigfrīds «Gulbju ezerā», Toreadors «Karmenā», Princis Riekstkodis un Štālbauma kungs «Riekstkodī», Klaidonis «Brīnišķīgajā mandarīnā», Konrāds «Korsārā», Ļaunais gars «Gernikā», Princis «Pelnrušķītē», Alberts «Žizelē», Žans de Briens «Raimondā» u.c.

Rumjancevs arī filmējies Klaidoņa lomā televīzijas baletfilmā «Brīnišķīgais mandarīns».

Dejotājs bija Malikas Sabirovas starptautiskā konkursa diplomands un 6. Osakas starptautiskā baleta festivāla diplomands.

No 2004. gada līdz 2008. gadam viņš strādāja par klasiskās dejas pedagogu Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu