«One Direction» britu salās uzveic Bīberu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagājušo piektdien vienā dienā iznāca divu par pusaudžu meiteņu sirdīm konkurējošu popzvaigžņu - kanādiešu dziedātāja Džastina Bībera un britu popgrupas «One Direction» jaunie albumi, kuros bijušie pusaudžu elki pievērsušies nobriedušākam skanējumam. Lielbritānijas oficiālajā albumu topā pārāki izrādījās «One Direction».

«Made in the AM» (Syco Music/Sony Music) ir jau ceturtais puišu numur viens. Tas turpina puišu tradīciju katru gadu novembrī izdot pa jaunam ierakstam. Tiesa, šis ir pirmais ieraksts četru dalībnieku sastāvā, jo martā no grupas aizgāja Zeins Maliks. «One Direction» atlikušie dalībnieki augustā izziņoja došanos ilgākā pārtraukumā, kura laikā pievērsīsies solo projektiem. Lai gan dziedātāji solījuši turpināt «One Direction» pastāvēšanu pēc pārtraukuma, daudzi fani un mūzikas industrijas pārzinātāji pieļauj, ka «Made in the AM» varētu būt grupas pēdējais ieraksts.

Kā ziņo «Oficial Charts Company», jaunais albums pirmajā nedēļā pārdots 93 000 vienību, kas ir šā gada straujāk pirktākais albums Lielbritānijā.

Kā raksta kritiķi, daudzas dziesmas jaunajā albumā atgādinot grupu «Coldplay» un U2 veikumu, nevis ierasto tīņu popmūzikas skanējumu.

Tikmēr Bībera «Purpose» (Def Jam/Universal) startējis ar 90 000 pārdotām vienībām.

«Mana dzīve ir filma, un visi to skatās,»

21 gadu vecais Bībers dzied albuma sākumā. Tas ir viņa pirmais ieraksts trīs ar pusi gadu laikā. Šajā laikā viņš ziņu virsrakstos galvenokārt iekļuva ar skandalozu uzvedību un juridiskām problēmām, nevis mūziku. Jaunajā albumā Bībers pievērsies elektroniskās mūzikas skanējumam, pieaicinot producentus «Skrillex» un «Diplo». Pirmie singli «What Do You Mean?» un «Sorry» jau guvuši labus panākumus. Martā sāksies Bībera Ziemeļamerikas koncertturneja.

Džastins Bībers
Džastins Bībers Foto: AP/Scanpix

Kā jau ziņots, oktobrī Bībers nopēla «One Direction» par albuma iznākšanas datuma «piesavināšanos». «Viņi nemaz tik daudz nekoncertē, taču mēs tagad par viņiem runājam un veicinām atpazīstamību, vai ne? Droši vien tāpēc viņi arī to izdarīja. Es domāju, ka tā bija viņu stratēģija, jo es par sava albuma iznākšanas datumu paziņoju pirmais. Bet tas nav svarīgi. Tas būs interesanti. Es gribu redzēt, kas notiks,» Bībers sacīja intervijā Jaunzēlandes radiostacijai «Smash».

Labas ziņās Bībers saņēmis arī no singlu topa, kur viņa dziesmai «Sorry» izdevies gāzt no 1. vietas Adeles «Hello»(XL Recordings).

Iepriekšējo divu nedēļu albumu topa līderis - rokenrola karalis Elviss Preslijs ar albumu «If I Can Dream» (Sony CG), kas ieskaņots kopā ar Karalisko simfonisko orķestri, noslīdējis uz 3. vietu.

Labs starts padevis Džefa Linna ELO - «Alone in the Universe» (RCA/Sony) numur 4.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu