Zane Jančevska saņem medaļu par latvisko vērtību saglabāšanu un stiprināšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Monētu nams sāk ilgstošu sadarbību ar Latvijas Nacionālo teātri, apņemoties uzdāvināt teātrim visu Latvijas Neatkarības proklamēšanas 100. gadadienai veltīto medaļu kolekciju «Latvijas pērles». Šīs sadarbības ietvaros tika izveidota arī jauna nominācija «Par latvisko vērtību saglabāšanu un stiprināšanu» ar mērķi apbalvot labāko aktieri vai aktrisi par viņu ieguldījumu nacionālo vērtību glabāšanā. Par nominācijas uzvarētāju un medaļas saņēmēju šogad kļuva aktrise Zane Jančevska.

Jaunā nominācija «Par latvisko vērtību saglabāšanu un stiprināšanu» tiks piešķirta ik gadu, līdz pat valsts 100 gadu jubilejai 2018. gadā. No Latvijas Monētu nama uzvarētājs saņems dāvanā apzeltītu piemiņas medaļu no ierobežotās kolekcijas «Latvijas pērles».

Par nominācijas uzvarētāju šogad kļuva aktrise Zane Jančevska. Pagājušajā, 95. sezonā, uz teātra skatuves Zane Jančevska izcēlās ar īpaši skaistu lomu lugā «...Bagātā kundze...», kas veidota pēc A. Upīša darbu motīviem, kurā aktrise pārtapa par Kalnkāja kundzi. Aktrise īpaši atzīmēja arī savu jubileju šā gada 29. jūnijā – ar trim latviešu tautasdziesmu koncertiem «Dziesmu Dance». Talantīgā Zane Jančevska teātra un kino cienītājiem ir zināma kā galvenās lomas atveidotāja 1987. gada filmā «Aija» un 1990. gada uzņemtajā Latvijas mākslas filmā «Vilkaču mantiniece».

Foto: Publicitātes foto

«Gribam no sirds apsveikt vienu no mīlētākajām Latvijas aktrisēm – Zani Jančevsku - un pateikties gan par viņas darbu uz skatuves, gan ārpus tās. Mums ir liels prieks, ka šī medaļa atradīs savas mājas tik īpašas aktrises rokās,» saka Anita Grēve, Latvijas Monētu nama vadītāja.

Kolekcijas «Latvijas pērles» ekspozīciju būs iespējams aplūkot Latvijas Nacionālā teātra telpās valsts svētku nedēļas laikā. Ekspozīcija tiks pastāvīgi papildināta ar jaunām medaļām, kuras pakāpeniski pievienosies kolekcijai līdz 2018. gadam. Kopumā kolekcijā tiks iekļautas 24 medaļas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu