Dr.Dre «Komptona» iekaro britu topu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Repera, producenta un miljonāra Dr.Dre jaunā plate, kas veltīta dzimtajai Komptonai (Kalifornijā), «Compton» (Interscope/Universal), pārliecinoši iekarojusi Lielbritānijas albumu topu.

Nedēļas griezumā plate (skat. recenziju) pārdota 28 000 vienību, ziņo «Official Charts Company».

Kā radošais impulss šim albumam kalpoja režisora Gerija Greja (F. Gary Gray) filma «Straight Outta Compton», kas stāsta par Komptonas vēsturi un hiphopa apvienību - gangsterrepa (gangsta rap) aizsācējiem «N.W.A.» (Niggaz Wit Attitudes), kurā, tolaik būdams jauns, aktīvi darbojās arī Dre, īstajā vārdā Andrē Romels Jangs. Būtībā «Compton» kalpo kā skaņu celiņš šai filmai, kura uz lielajiem ekrāniem nonāks jau 15. augustā.

2. vietā britu folkroka mākslinieks Frenks Tērners (Frank Turner) ar plati «Positive Songs for Negative People» (Polydor/Universal).

Rudmatainā dziesminieka Eda Šīrana dižpārdoklis «x» numur 3, vietu zemāk britu elektroniskās mūzikas trio Years & Years ar «Communion» (Polydor/Universal), bet top5 noslēdz Sema Smita debija «In the Lonely Hour» (Capitol/Universal).

Britu rokgrupas «Don Broco» debijas plate «Automatic» (Search & Destroy/Sony) numur 6.

Pagājušās nedēļas numur viens «The Maccabees» ar «Marks To Prove It» (Fiction/Polydor/Universal) noslīdējis uz 10. vietu.

Singlu topā numur 1 ir dziedātājs Čārlijs Puts (pazīstams kā dziesmas «See You Again» piedziedājuma izpildītājs) duetā ar «All About That Bass» dziedātāju Meganu Treinori «Marvin Gaye».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu