Spilves lidlaukā notiks starptautisks aviācijas salidojums «Riga Fly-In 2015»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas līdz 12.jūlijam nodibinājums «Lidlauks Spilve» organizē starptautisku aviācijas salidojumu «Riga Fly-In 2015».

"Lidlauka Spilve" valdes loceklis Jānis Maslovskis skaidro, ka "aviācijas salidojums ir lidlauka un pilsētas goda lieta, tāpēc Spilves lidlauks nenogurstoši mainīgos formātos turpina šo tradīciju Rīgā". Iepriekš tas bijis "Elite Aerobatic Master Cup" salidojums, bet nu jau otro gadu - "Riga Fly-In" - Rīgas salidojums".

Sestdien, 11.jūlijā, Spilves lidlauks būs atvērts publikai - tiks svinēti jau ierastie aviācijas svētki. Būs apskatāma statiskā gaisa kuģu izstāde un aviācijas paraugdemonstrējumi debesīs un tiks organizētas nelielas sacensības, kurās ar lidmašīnām tiks «šauti» hēlija baloni. Vakarpusē paraugdemonstrējumus veiks motoparaplāni, kā arī pilotu skolas piedāvās iepazīšanās lidojumus. Paralēli aviācijai apmeklētājus priecēs arī laba mūzika - uzstāsies Lauris Valters, DJ «Ivanbeat» un citi mūziķi. Bērniem būs pieejamas atrakcijas un citas jautrības.

Skatītājiem starptautisks aviācijas salidojums nozīmējot to, ka būs vairāk dažādu gaisa kuģu, kurus varēs apskatīt un iepazīt, kā arī dzirdēt lidotāju stāstus. Aviācijas svētkos būs arī Nacionālo bruņoto spēku un Robežsardzes helikopteri, kā arī tiks demonstrēta pašmāju ražotā un pasaulē ātrākā ultravieglā lidmašīna «Tarragon».

Ieeja pasākumā būs bez maksas. Pasākumu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Aviācijas svētku apmeklētājiem būs nodrošināta maksas autostāvvieta.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu