Veloekskursija Rīgā – aicinājums sākt jaunu 4. maija tradīciju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien, 29. aprīlī, agrā pēcpusdienā ap pulksten 15:00 risinājās Neatkarības dienas veloekskursija Rīgā, galvaspilsētas centrā par godu pirmajam 4. maija Neatkarības dienas velobraucienam Jūrmalā. Pasākuma mērķis ir aicināt Latvijas iedzīvotājus piedalīties 4. maija pasākumā un vākt ziedojumus Jūrmalas pašvaldības bērnunama «Sprīdītis» bērniem.

Kopā ar gidi Anitu Zaksi, kura vada ekskursijas tūristiem angļu un krievu valodā jau divus gadus, neformālā atmosfērā pasākuma organizatori mediju pārstāvjus iepazīstināja ar 4. maijā Jūrmalā gaidāmo pirmo Neatkarības dienas velobraucienu. Savukārt gide, kopā braucot pa Rīgas vēsturiskajām vietām, viesiem atsvaidzināja vēstures zināšanas par Otrās Latvijas neatkarības izcīnīšanu 1990. gadā.

Foto: publicitātes

Veloekskursijas mērķis ir informēt par 4. maija pasākuma ideju un nozīmi, lai vienotu Latvijas iedzīvotājus un aicinātu tajā piedalīties. Turklāt simboliskā pasākuma dalības maksa 1 eiro tiks ziedota labdarībai, atbalstot bērnunama «Sprīdītis» bērnus.

Pasākumā piedalījās televīzijas un radio raidījumu vadītāja un dīva Baiba Sipeniece-Gavare, Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis un citi, kas stāstīja, kāpēc ir vērts piedalīties pirmajā Neatkarības dienas velobraucienā. Pasākumu vadīja sporta ziņu žurnālists Lauris Lizbovskis, kas ar velosportu ir «uz tu».

Foto: publicitātes

Iespēja piedalīties četrās distancēs

Tiem, kas ar velosportu nodarbojas ikdienā vai vēlas sevi pārbaudīt, ir iespēja piedalīties 125 km garajā Sporta distancē. Nedaudz mazāk pārliecinātajiem - 28 km garā Tautas distance.

Savukārt ģimenēm, kas vēlas piedalīties velobraucienā, bet nevēlas pārpūlēties, ir pieejams vieglāks maršruts - 14 km garā Latvijas Ģimeņu distance, bet bērniem 500 metru līdz 1 km īsā Bērnu distance.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu