Robijs Viljamss ierakstījis divas dziesmas ar kori «Gaudeamus»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Britu dziedātājs Robijs Viljamss, kurš pirmdien uzstājās Arēnā Rīga, savā oficiālajā «Youtube» profilā ievietojis video, kurā redzams kopā ar Latvijas vīru kori «Gaudeamus». Kā raidījumā «Rīta Panorāma» šorīt atklāja diriģents Ivars Cinkuss, koris kopā ar dziedātāju ierakstījis divus skaņdarbus. Materiālu paredzēts publiskot tikai 2016. gadā.

Kā stāsta Cinkuss, Robija Viljamsa pārstāvji lūguši koncertaģentūrais FBI sameklēt kādu kori Latvijā, savukārt FBI uzrunāja vīru kori «Gaudeamus».

Telefonintervija ar Ivaru Cinkusu. Vīru kora Gaudeamus sadarbība ar Robiju Viljamsu

«Vienu dziesmu mēs rakstījām bez viņa, bet otru mēs rakstījām pilnībā kopā. Tas nebija gari, bet tas bija produktīvi, lietišķi, sirsnīgā gaisotnē. Viņš atnāk izdara savu darbu, tāpat kā mēs. Nebija nekādas aizķeršanās,» stāstīja diriģents.

Vienas dziesmas notis koris saņēmis tikai pirmdienas vakarā - tikai vienu dienu pirms ieraksta.

«Viņam bija, protams, nedaudz jāpierod pie kora, jo viņš ar kori dziedāja pirmo reizi mūžā. Bet, kas attiecas uz tādām muzikāli tehniskām lietām, tas bija nevainojami,» izteicās diriģents.

Jau ziņots, ka Robijs Viljamss 6. aprīlī sniedza koncertu «Arēnā Rīga», ko noskatījās vairāk nekā 12 000 apmeklētāju.

«Let Me Entertain You» koncerttūre startēja 25.martā Madridē, tajā paredzēti 27 koncerti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu