Dzirnas dejas valodu iemūžina krāšņā fotosesijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristīne Blūma

Jau nākamnedēļ interesentiem būs iespēja apmeklēt krāšņo deju grupas Dzirnas koncertu «1 un Kopā – Dzirnām 30» Arēnā Rīga.

Dzirnieši savu jubileju svinēs īpaši un aizraujoši, ne tikai atjaunojot savas leģendārās deju programmas, kā, piemēram, «Karalis» ar grupas Queen mūziku, apvienojoties izcilam esošo un bijušo dejotāju sastāvam, bet radot arī jaunus numurus kopā ar draugiem, Latvijā zināmiem mūziķiem un māksliniekiem.

Dzirnas savā jubilejā būs daudzpusīgas – klasiskas, etniskas, modernas, dziedošas, pulsējošas un, protams, dejojošas.
Foto: Kristīne Blūma

Dzirnu vadītājs Agris Daņiļevičs vienmēr māca, ka kustībai un dejai ir jārunā, tai jārosina sava fantāzijas stāsta impulsi katrā skatītājā. Tāpēc paralēli gatavošanās procesam, kas, koncertam tuvojoties, aizņem aizvien vairāk nakšu, tapa īpaša «dejotāja valodas» fotosesija. Tajā fotogrāfe Kristīne Blūma un dejotāji ļāvās kustību impulsu fiksācijai, no kuriem tālāk katrs skatītājs var ļauties savam redzējumam, sajūtai un fantāzijai par to nozīmi, iemesliem un iespējamo turpinājumu. Protams, kāds vienkārši var baudīt dejotāju ķermeņa līniju skaistumu.

«Esmu mazliet kā Edgars Degā (Edgar Degas), jo viena no manām pamatkaislībām fotogrāfijā ir dejotāji.

Fotosesija bija aizraujoša, bet reizē ļoti grūta, dejotājiem bieži balansējot uz fiziskā ķermeņa iespēju robežas,

lai varētu fiksēt noteiktu ķermeņa izpausmi,» par sadarbību smaidot teic Kristīne Blūma. «Atklāti sakot, biju pati nedaudz pārsteigta par dzirniešu profesionalitāti un varēšanu, jo viņi spēja izdarīt visu, ko prasīju, un tas savukārt mani iedrošina vēl komplicētākiem projektu plāniem nākotnē.»

Kā minēts jubilejas vadmotīvā - «1 un KOPĀ» jau 30 gadus uz skatuves, treniņzālē, ūdenī un džungļos, bet 12.februārī plkst.19.00 Arēnā Rīga. Deju grupa «Dzirnas» būs pagodināta dalīties ar jums savā dejas piedzīvojumā svētku koncertā kopā ar draugiem - Renāru Kauperu, Kasparu Zemīti, Kārli Lāci, Mārtiņu Braunu, Ievu Kerēvicu, Igo, Goran Goru, Raimondu Macatu, Lauri Reiniku, Uldi Marhilēviču, Aivaru Hermani, Kārli Kazāku, grupām – The Sound Poets, Auļi, Raxtu Raxti, Rīgas Doma kora skolas koriem, Māri Pūri, dejotājiem no Latvijas draudzīgākajiem kolektīviem u.c. māksliniekiem.

Visi koncerta biļešu ienākumi tiks novirzīti deju skolas «Dzirnas» jauno māju remontam.

Biļetes pieejamas www.ekase.lv. Cenas sākot ar 10 Eur.





KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu