Saruna ar burleskas zvaigzni Betsiju Bonbon

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

10. decembrī Rīgā, Kongresu namā, pirmo reizi Latvijā uzstāsies lielākais burleskas* šovs Eiropā no Vestendas Londonā - «An Evening of Burlesque», kurā piedalās pasaules lielākās burleskas zvaigznes. Piedāvājam ekskluzīvu sarunu ar vienu no dejotājām Betsiju Bonbon. Biļetes uz koncertu nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Kas, jūsuprāt, ir tas labākais, esot šajā projektā?

Betsija Bonbon: Apmeklēt visskaistākās un greznākās Eiropas pilsētas un vietas, kā arī iespēja redzēt un izpētīt tos patiešām brīnišķīgos bižutērijas veikaliņus, kuri ir patiesi unikāli ar to saturu un piedāvātajām precēm, kuras pēc tam varu izmantot savos priekšnesumos.

Kā jūtaties, kad uzstājaties?

Betsija Bonbon: Šova saturam nav nepieciešams skaidrojums vai tulkojums, publikas ķircināšana un viņu izklaidēšana tulkojas pati no sevis katrā valodā. Kad dzirdi, ka visa auditorija skaļi iesmejas, tad nav lielāka saviļņojuma par to.

Vai ir kaut kas, kas jūs mulsina, kad esat uz skatuves?

Betsija Bonbon: Ir daudz komunikācijas ar skatītājiem, tāpēc katrs no šoviem ir unikāls. Ir jāstāv stingri uz savām kājām un jābūt gatavam jebkam. Kā arī pavadošā grupa var būt diezgan palaidnīga un mēģina šad tad likt mums pašām smieties, kad neviens neskatās.

Betsija Bonbon
Betsija Bonbon Foto: publicitātes

Kā nokļuvāt šajā šovā? Kā sākās jūsu karjera?

Betsija Bonbon: Pēc jurisprudences studijām universitātē turpināt karjeru kā burleskas dejotājai nebūt nebija mana pirmā izvēle. Es strādāju slavenajā «Lloyds of Londons», bet īsi pēc tam sapratu, ka šī profesija nav īsti piemērota man. Nav daudz karjeru, kurās esot cilvēks var valkāt labākos modes tērpus un apģērbus, kas sastāv no spalvu boa, spīdīgiem izšuvumiem, mežģīnēm, valkāt augstpapēžu kurpes, apmetņus un bārkstis. Burleskas popularitāte ir augusi gluži kā sēnes pēc lietus, kopš mēs sākām uzstāties pirms četriem gadiem. Es tagad pasniedzu nodarbības Londonas Burleskas akadēmijā, un tur netrūkst sieviešu, kas vēlas apgūt tradicionālās burleskas mākslu.

Kas ir tas, ar ko visvairāk lepojaties?

Betsija Bonbon: Varu pavisam noteikti apgalvot, ka būt par daļu no burleskas atdzīvināšanas ir patiešām mans vislielākais prieks. Tas ir sens mākslas veids – vārds «burleska» ir radies no itāļu vārda «parodija». Tas ir tas, par ko patiesībā burleska ir, – likt skatītājiem justies jautri un iesaistīt viņus jokos. Iepazīstināt pasauli ar burlesku ir patiešām lieliski.

6. Vai nav grūti strādāt kopā ar tik daudzām sievietēm?

Betsija Bonbon: Kamēr katrai ir savs spogulis, viss ir labi (smejas). Mēs kopā ceļojam jau gandrīz četrus gadus un cita citu labi pazīstam. Katrai ir īpaša humora izjūta, tā ka nav neviena garlaicīga mirkļa. Interesanti ir tas, ka mūsu šovos lielākoties sievietes ir auditorijā un mums ir tā «visas meitenes kopā» atmosfēra.

7. Vai šovu laikā ir bijuši kādi uzjautrinoši, neparasti momenti?

Betsija Bonbon: Mēs patiešām izbaudām un izklaidējamies, kad uzstājamies, tomēr ir tā sajūta, ka neesi drošs par to, cik laba būs sadarbība ar skatītājiem, jo tas jau parasti nosaka, vai vakars ir izdevies. Mēs uzņemam apmeklētājus burleskas pasaulē. Mūsu mērķis ir likt viņiem justies kā zvaigznēm, un mēs jau esam tikai šova atbalstošā daļa.

8. Kādi ir jūsu nākotnes plāni?

Betsija Bonbon: Mums ir ieplānoti šovi visā Eiropā, pirms atgriežamies Apvienotajā Karalistē, lai mēģinātu un izveidotu jaunus šovus, kuru tūrēs dosimies 2014. gadā pa visu pasauli.

* Burleska (no franču valodas burlesque) ir muzikāla teātra paveids, līdzīgi kā mūzikls, kabarē vai vodeviļa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu