Saksofonists Deniss Paškevičs svin 20 gadus uz skatuves (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, 15. novembrī plkst. 19 īpašā koncertā «Latvijas sajūtas» Spīķeru koncertzālē Rīgā tiks atzīmēta saksofonista Denisa Paškeviča 20 gadu darbība džeza mūzikā. Koncertā kopā ar Denisu uzstāsies dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča un zviedru mūziķis Hanss Anteheds. Klausītājus priecēs pazīstamas tautasdziesmas un latviešu komponistu dziesmas džeza apdarē.

Jubilejas koncerts būs kā muzikāla retrospekcija Latvijas džeza mūzikai un Denisa Paškeviča 20 gadu darbam šajā mūzikas virzienā. Koncertprogrammas pamatā ir zviedru mūziķa, aranžētāja un komponista Hansa Anteheda personiska latviešu mūzikas un tautasdziesmu izlase un interpretācija, kura sastāv no dažādu laiku un žanru skaņdarbiem, kurus viņš iepazinis Latvijā. Pateicoties kora braucienam uz Jūrmalu 2000. gadā, Hanss iemīlēja Latviju un latviešu mūziku, kā arī savu topošo sievu Inesi, kura vēlāk kļuva par viņa mūzu un ceļvedi latviešu kultūrā un sajūtās.

Atklājot šo jauno mūzikas un mīlestības pasauli, Hanss sāka aranžēt latviešu dziesmas džeza manierē. Liktenis saveda Hansu ar mūziķiem Denisu Paškeviču, Jolantu Gulbi un Ievu Kerēvicu, un kopā 2011. gada pavasarī tika izdots mūzikas albums «Latvian Sentiments». Albums saņēma pozitīvas klausītāju atsauksmes un recenzijas Latvijas un Zviedrijas presē, kā arī ticis nominēts Gada balvai 2011 kategorijā «Labākais instrumentālais, džeza, filmu vai teātra mūzikas albums».

Deniss Paškevičs un Hanss Anteheds
Deniss Paškevičs un Hanss Anteheds Foto: Publicitātes foto

Koncertā piedalīsies: dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, Deniss Paškevičs un Hanss Anteheds - klavieres, aranžijas, Staņislavs Judins - bass un Daniels Olsons (SE) - sitamie instrumenti.

Koncerta klausītājiem būs iespēja dzirdēt arī dažas no Denisa oriģinālkompozīcijām.

Biļetes nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu