«Zīmējumu teātris» režisora Vara Klausītāja vadībā sāk sezonu (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Zīmējumu teātris režisora Vara Klausītāja vadībā 12.oktobrī uzsāk sezonu pastāvīgās telpās .

Režisors Varis Klausītājs līdz šim, meklējot mājvietu, devies izbraukumos ar zīmējumu izrādēm «Vilks», «7 pasakas par Ņukucīti», izrādi - improvizāciju «Lūdzu», kā arī ar «Dzejtaureni», kas ir ieguvis «Spēlmaņu nakts 2012» balvu nominācijā «Gada izrāde bērniem vai jauniešiem». Ar šīm izrādēm režisors ir viesojies Briselē, Jūrmalā, Līgatnē, Valmierā, Ventspilī, Cēsīs, Liepājā un citās pilsētās.

Taču šajā sezonā Zīmējumu teātris iemitinās pastāvīgās telpās un izrādes sāks spēlēt tējnīcas «Materia» Tējas teātra zālē, Mūkusalas ielā 17.

Sezonas atklāšana notiks 12.oktobrī plkst. 14:00 ar uzvedumu «7 pasakas par Ņukucīti» pēc Aivara Neibarta pasakām.

Izrāde tiek zīmēta uz vertikālām papīra loksnēm, kas saliktas septiņās kārtās.

Katra iepriekšējā pasaka ievijas ar kādu papīra loksni nākamajā pasakā. Papīrs tiek apzīmēts locīts plēsts un ņurcīts, tas pamazām piepilda visu skatuvi. Zīmēšanai ir vadošā loma, tā ir gleznotājai Andai Lācei, to papildina lakmetīgās dejas fragmenti, solo Agnese Bordjukova un teicējs Varis Klausītājs, kurš pauž notikumus ar Ņukucīti.

Izrādes izpildītāji ir arī izrādes autori.

Turpmāk skatītājiem būs iespēja katru trešdienu plkst. 19:00 apmeklēt Zīmējumu teātra izrādes Tējas teātra zālē.

Uz atklāšanas uzvedumu aicināti bērni vecumā no 4 - 10 gadiem kopā ar saviem vecākiem. Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs, cena 5 Ls.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu