Diriģents: Ziemeļkorejas orķestris nekad nav spēlējis Bēthovena 9.simfoniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Slavens Dienvidkorejas diriģents piektdien paziņojis, ka viņš vienojies ar Ziemeļkorejas simfoniskā orķestra mūziķiem par diviem kopīgiem koncertiem, kas varētu notikt šā gada beigās Seulā un Phenjanā.

"Es domāju, mūzika var mazliet aizkustināt cilvēku sirdis, taču diez vai tā spētu mainīt veselu režīmu," preses konferencē pēc vizītes Ziemeļkorejā atklāja Seulas Simfoniskā orķestra diriģents Čuns Mjunvhuns, kas ir arī ANO Bērnu fonda (UNICEF) labās gribas vēstnesis.

"Visi mūziķi ir vienojušies, ka mēs vēlamies regulāras kopīgas orķestru uzstāšanās un koncertu apmaiņas."

Neraugoties uz Seulas un Phenjanas simfonisko orķestru savstarpējo vienošanos, plāns vēl jāapstiprina abu valstu valdībām.

Čuns atklāja, ka grib, lai kopīgajos koncertos orķestri spēlētu Bēthovena 9.simfoniju.

"Taču

jaunie Ziemeļkorejas mūziķi atklāja, ka viņi nekad to [Bēthovena 9.simfoniju] nav spēlējuši.

Viņi teica, ka viņiem tā būtu vēsturiska diena," piebilda diriģents. "Viņu klasiskais repertuārs nav pārāk bagāts, taču viņu tehnika bija laba. Viņi ir mācīti nekad nekļūdīties."

Lai gan starp abām Korejām ir saspringtas attiecības kopš pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem, pēdējā laikā tās kļuvušas vēl saspīlētākas, jo sevišķi pēc tam, kad 2010.gada martā Dzeltenajā jūrā nogrima Dienvidkorejas karakuģis "Cheonan". Dienvidkorejas varasiestādes uzskata, ka kuģi torpedēja Ziemeļkorejas zemūdene, savukārt Ziemeļkoreja savu vainu neatzīst.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu